Продавець Інтернет-магазин «Шовковий шлях» спеції, приправи, усе для ковбасних виробів, для саду, городу ... розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1042 відгуків
promo_banner
+380 (66) 544-03-24
+380 (50) 551-66-48
Шовковий шлях
Кошик

Аніс 10г

7,10 

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
Аніс 10г
Аніс 10гВ наявності
7,10 
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Що таке аніс?

Аніс звичайний належить родині парасолькових і являє собою трав'янисту однорічну рослину. Найблискучіші його родичі — кмин, кріп, фенхель. Квіти анісу дрібні білі або блідо-рожеві збираються у досить складні парасольки із 7...16 променями, стебла невисокі 40...70 см, коріння на глибині до 60 см. Плоди анісу двосем'яні мають яйцеподібну витягнуту форму завдовжки 3...4 мм, діаметром 2...3 мм. Маса однієї тисячі насіння лише 3...5 г.

Хімічний склад насіння анісу

До складу насіння анісу входять ефірні та жирні олії, білкові речовини, цукор і органічні кислоти

Як вирощують аніс?

Аніс вирощується, як звичайна пропашна культура. Для цього готують ґрунт під зяб'ю. Провівши лущення після ранозбираних попередників, проводять запалювання пахучого шару на глибину 250...300 мм плугами, обладнані передпослужниками. Ґрунт навесні удобрюють мінеральними добривами, перепушуючи водночас тільки на половину глибини плуга без відвалів. Або проводять культивацію. Через застосування дискових лужників обробляють ґрунт. Посинь встановлюють тільки стратифіковане насіння, змішавши їх із ранніми яровими.

Норма висівання 12...16 кг/га. Схеми посіву застосовують переважно стрічкові та однорядкові. У перший період проводять міжрядне оброблення. Догляд містить регулярні поливи, прополки та розпушування міжрядів. Перед цвітінням прибирають молоду зелень, насіння збирають, коли воно набуде коричнево-бурого кольору, а стебла побуріють, тобто, коли настане фаза неповної фізіологічної зрілості. Олії з насіння отримують 1,5...2,5%. Урожайність анісу 12...16 центерів/га.

Історична довідка про анісу

  1. Достовірних подробиць про рідну походження анісу досі немає, хоча історія його появи та застосування корінням сягає мало не в епоху появи людства.
  2. Деякі автори вважають першим місцем його появи країни Середземномор'я, де помірний і субтропічний клімат дуже сподобався анісу.Нікі схильні вважати його батьківщиною Ліван. У будь-якому разі тільки в нинішній Греції, і тільки в ній, аніс досі росте в дикому вигляді, облюбувавши низку східних схилів цього сонячного краю.
  3. Завдяки розвитку торгівлі та мореплаванню, географія застосування анісу досить велика та практично охоплює всі континенти.
  4. Стародавні воїни помітили та розвивали низку привабливих властивостей анісу. Давньоримський еспресент і державний діяч татуювання так їх описує: "омолоджує організм, виліковує кашель і застуду, освіжає дихання".
  5. Європейські поміщали стебла анісу в спальні вголов'я для очищення повітря, а також для позбавлення неймовірних сновидінь. В Англії королі обпікали продавців і постачальників анісу такими високимиpressами, на які був побудований, наприклад, Хаммерсмітський міст через Темзу.

Застосування анісу

Аніс у кулінарії

Широке застосування отримав аніс у кулінарії, у кондитерському виробництві, у м'ясній і рибній промисловостях, також у виробництві вина та напоїв.

Аніс має неповторний, легкий, освіжний, інтенсивний аромат. Завдяки цьому насіння додають у різні кондитерські вироби: тістечка, печиво, пряники, кекси, до різних фруктових і молочних супів, кремів, пудингамів, фруктових салатів, просто в в вівсяну та рисову кашу. Молоті зерна анісу рекомендуємо додавати практично на всю випічку та солодкі страви.

Широке застосування знайшов аніс у домашньому консервуванні, додають у маринади під час засолювання огірків, патисонів, кабачків, помідорів, баклажанів. Жоден рецепт яблука не обходиться без насіння анісу.

Відомо, що аніс у поєднанні з фенхелем і коріандром надає рибним стравам дуже цікавого та неповторного смаку. У поєднанні з лавровим листом і корицею він чудово здаляє м'ясні страви та птицю.

Мудре господиня за допомогою анісу усуває первинний неприємний запах страви, вимочуючи його в анісі або додаючи на початку приготування.

Аніс добре себе показав під час приготування квасів, мусів, киселів.

Листя й насіння анісу широке застосування знайшли в лікеро-горілчаному виробництві. Знамениті, добре відомі шанувальникам міцних і легких спиртних напоїв такі відомі, як: абсент, турецька рак, італійський самбук, російська анісова й багато інших набули своєї слави тільки завдяки застосуванню в них анісу. Багато лікерів і наливки не обходяться без нього.

Для всіх шанувальників алкогольних напоїв на замітку! Небагато відомо, що анісова настоянка — ідеальний засіб для ліквідації похмельного синдрому. Аніс практично нейтралізує всі продукти розпаду етанолу в печінці. Досить упродовж дня приймати настоянку анісу та всі неприємні відчуття зникають, вплив можна продовжити з новими силами, печінка чиста. Рецепт приготування настійки див. нижче.

Як використовувати аніс?

  • До відварної картоплі ідеально підійде пікантний пряний соус на основі сметани.В склад потрібно додати щіпку анісу, часнику, зеленого кропу та фенхелю. Крім того, такий соус сприяє підвищенню імунітету та налагодженню роботи кишківника.
  • Якщо ви зібралися квісити капусту, то рекомендуємо додати 1 чайну ложку насіння анісу та червоного перцю — для гострішого смаку.
  • Для приготування анісової настоянки потрібно додати в 1 літр алкоголю 1 чайну ложку плодів анісу, кмину та 2-3 зірочки бодяна.

Корисні властивості анісу

Анис семена

Фото:насіння лікарського анісу>

  • Застосування анісу в медицині зумовлене його користю, особливо — низькою токсичністю й унікальними фармакологічними властивостями: антисептичними, протизапальними, анезіювальними, проносними, вітрогінними.
  • Крошкове насіння анісу підвищують і стабілізують функції залізнистого апарату бронхіальної системи та кишечника загалом сприяють зменшенню спазм його мускулатури. Стимулюється і підвищується секреція молочних залоз і моторна функція матки.
  • У разі різких болів у сечовому міхурі та нирках аніс ліквідує запальний процес, виводить пісок і відкладення з сечовивідних шляхів. Під час здуття живота аніс стимулює секреторні функції підшлункової залози та печінки. Рекомендують його у разі метеоризму, анацидних гастритів, інших порушень кишково-жовдового тракту.
  • Регулярне вживання анісового чаю збільшує кількість молока в мам, що годують, а під час кашлю швидко відокремлює мокроту та ліквідує його.
  • Олію з анісу застосовують у разі ларингітів, трахеїтів, катарах верхніх дихальних шляхів, інших захворювань органів дихання. Комбінуючи його з антибіотиками та іншими ефірними оліями, становлять різні досить ефективні відхаркувальні мікстури.

Внимание! Настоянка з анісу — класичний засіб проти кашлю, успішно позбавить сінної лихоманки, кон'юктивіту та риніту

Столову ложку подрібненого насіння анісу залити 200 мл води та кип'ятити 20 хв. Дати настоятися 30 хв, процідити. Найбільший ефект досягається, якщо до подрібненого насіння анісу додати 20...30 тичинок шафрану, 1 ст.ложку коньяка, 1 ст. ложку меда. Приймати три-чотири рази на день перед їдою, чим частіше тим краще.

Цей рецепт також чудово допоможе у разі запалення ясен і носогорла, поганого запаху з рота, від метеоризму. Насіння анісу можна заварювати замість чаю або разом із чаєм. Настоянка чудово зміцнює нерви. В анісовий чай для посилення його властивостей додають кмин і (або) фенхель.

  • Офтальмологи рекомендують частіше промивати очі настійкою з анісу та шафрану. Ця регулярна процедура зніме запалення й поліпшить зір, ліквідує появу катаракти та її наслідки.

Настоянка з анісу ефективно знімає хворобливі симптоми під час полінозу. Поліноз, він же сезонний алергічний ринокон'юнктивіт, досить серйозне сезонне захворювання. Причиною якого є алергічна реакція на пилок рослин. Іноді його називають сіною лихоманкою. Симптоми полінозу з'являються практично щороку в той же час у формі нежитю, почервоніння очей (кон'юнктивіту), дерматиту, дратівливості, втоми, періння в горлі, кашлю, іноді причах задухи, рідше шкірних проявів, можливо розвиток лихоманки. Найчастіше поліноз приймають за рядове застудне захворювання, нерідко навіть досвідчені лікарі не можуть поставити правильний діагноз і призначити лікування.

Дотримуйтеся нашої рекомендації, поготів, що приготувати настояти в домашніх умовах досить просто. Досить мати насіння анісу, яке подрібнити до порошкуватого стану, залити окропом і пропустити впродовж 10-15 хвилин через водяну баню. Остудити, процідити. Дати настоятися. Промивати очі та носоглотку три-чотири рази на день. Позбавлення цього підступного недуга гарантоване! Жоден інший засіб такого результату не дає. Перевірено на практиці нашими покупцями!

Аніс насіння фото:

Анис

Від запаху олії насіння анісу гинуть комахи: воші, клопи, моль, таргани, шмелі, а також кліщі.

Характеристики
Основні
ВиробникЖасмин
Країна виробникУкраїна
Тип спеційАніс
Інформація для замовлення
  • Ціна: 7,10 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner