Продавець Інтернет-магазин «Шовковий шлях» спеції, приправи, усе для ковбасних виробів, для саду, городу ... розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1043 відгуків
promo_banner
+380 (66) 544-03-24
+380 (50) 551-66-48
Шовковий шлях
Кошик

Імбир мелений 10 г

5,70 

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
Імбир мелений 10 г
Імбир мелений 10 гВ наявності
5,70 
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Опис — Імбир мелений

Це мелений корінь імбиру. Постачається в пластиковій баночці з кришкою й етикеткою, на якій можна нанести термін покупки.

Имбирь молотый для чая

Імбир в азіатській культурі використовується безпосередньо через подрібнення його кореня або різновид порошку в традиційних стравах і в безалкогольних напоях, як-от кава та чаї.

Імбир — багаторічна тропічна рослина з яскраво-червоними квітами різної форми, які часто використовують для сезонних фестивалів і для прикрашання будинків і навіть платтів. Росте в тропіках і субтропіках Китаю, Японії, В'єтнаму, Індії, Західної Африки й Бразилії.

У їжу та для лікування використовують корінь рослини, що має пекучий пряний смак і дуже терпкий, але приємний аромат.

Вміст корисних речовин і склад імбиру

  • вітаміни — А, С, В1, В2, каротин
  • мінеральні солі — кальцій, магній, фосфор, залізо, натрій, калій, цинк, алюміній, марганець, германій, кремній
  • жири
  • амінокислоти (зокрема незамінні до 4%)
  • сахар

Терпкий і пряний аромат імбиру зумовлений наявністю ефірних олій (до 3%), а пекучий смак — наявністю гінгеролу.

Корисні властивості та застосування імбиру в медицині

Применение имбиря

Імбир прославився своїми різнобніми властивостями в медицині, а особливо протизапальним, відхаркувальним, бактерицидним, потогінним, жарознижувальним, тонізувальним, заспокійливим, спазмолітичним, сечогінним, знеболювальним, загальнозміцнювальним і протипухлинними діями.

Імбир для здоров'я кісток

Імбир відомий тим, що здатний підвищити здоров'я кісток і полегшити біль у суглобах. Імбир має низку унікальних органічних сполук, які насправді були названі Gingerols, і вони є потужними протизапальними сполуками, які можуть бути знайдені в харчових продуктах. Ці «гінгероли» були безпосередньо пов'язані зі зменшенням запалений і болі в кістках.

Засіб для лікування хворих суглобів: взяти на кінчик ножа меленого імбиру, додати 1 ч. л. олії чайного дерева та 100 мл олії, перемішати. Сустав спочатку потрібно розігріти за допомогою масажу, а потім втерти приготований склад і добре вкутати теплою хусткою. Процедуру робити щовечора перед сном.

Имбирь молотый

Засіб для лікування остеохондрозу та радикуліту: взяти по 1 ст. л. меленого імбиру, чорної редьки та хрону, додати 2 ст. л. рослинної олії, суміш перемішати. Цю кашку у формі компресу покласти на больове місце на 15 хвилин, потім вашкою, змоченою олією, акуратно стерти та добре вкататися.

2011 року було проведено дослідження в Університеті Маямі, у якому взяли участь кілька сотень пацієнтів із різних шарів суспільства та вікових груп, які страждають від симптомів остеоартриту. Вони були розділені на дві групи: одна група використовувала плацебо, а інша — їжу з імбирними добавками. Після шести тижнів інтенсивних дозування було проведено опитування серед двох груп. Обидві групи відчували поліпшення, але 63% з другої групи відчули помітне зменшення болю, тоді як щойно половина групи плацебо відчули помітне поліпшення.

Імбир у разі застуди та кашлю

Імбиру було приписане боротися з хворобами та інфекціями впродовж століть. Його заспокійливу дію допомагає зменшити відповідь симптомів організму на пошкоджені клітини. Імбир діє як бар'єр для високих рівнів простагландинів, які викликають лихоманку, головні болі та судоми.

Засіб у разі простудних захворювань: взяти 1 ст. л. меду, додати 1 ч. л. меленого імбиру, добре перемішати та вживати в цій дозі 2-3 рази на день до їди.

Спиртова настоянка зігрівальна (під час застуди): взяти по 2 ст. л. подрібненого імбиру та цедри лимона, ягід і листя малини, по 1 ч. л. червоного меленого перцю, мускатного горіха, кориці, гвоздики, залити 0,5 горілки, добре закупорити, настояти 3 тижні в темному прохолодному місці, регулярно збовтаючи, потім процідити. Під час застуди та після сильного переохолодження на 1 склянку чаю додавати по 1 ст. л. цієї настоянки та 1-2 ч. л. меду, випити, відразу лягти в ліжко та добре вкататися. Цю настоянку можна додавати у ванну для купання (2-3 ст.л.).

Настоянка прянощів (від застуди): взяти 70 г меленого імбиру, додати по 1 ч. л. кориці, куркуми, гострого червоного перцю, гвоздики, шафрану, мускатного горіха, 1 ст. л. подрібненої цедри лимона, 100 г меду, перемішати та залити 0,5 л горілки, укупорити, настояти 10 днів у темному місці. Приймати у разі простудних захворювань або для профілактики по 1 ст. л. настоянка на склянку гарячого чаю з додавання меду до смаку.

Імбир у разі надлишку газів

Імбир є дуже сильною вітрогінною речовиною, що означає, що він викликає надлишковий газ, щоб залишити тіло. Надлишок газу робить більше, ніж залишити вас у незручне положення, якщо ви не можете тримати свій газ у собі, він також може бути небезпечна ситуація для вашого здоров'я.

У разі гастриту зі зниженою кислотністю шлункового соку: взяти 1 ст. л. меленого імбиру, додати 1 ст. ложку соку лимона, 300 г меду та 1 літр води, перемішати. Приймати по 1 ч. л. суміші тричі на день за 20 хвилин до їди.

Імбир для травлення

Імбир був виявлений бути менструатором процесу травлення. Підвищені рівні цукру після їди може викликати шлунок, щоб зменшити його природний рівень спорожнення його вміст. Імбир допомагає в регулюванні високі рівні цукру, які можуть порушити травлення й заспокоюють шлунок, у такий спосіб підтримуючи його регулярний ритм. Водночас імбир має низку сполук, які покращують засвоєння поживних речовин і мінералів із їжі, яку ми їмо. Саме тому імбир також часто використовується як закуска або аперитив, оскільки він може стимулювати апетит.

У разі шлункових і кишкових кольок: корисно пити чай із суміші імбиру з деревієм, перцевою м'ятою й квітами чорної бузини, взятих порохну.1 ст. суміші залити 1 склянкою окропу, настояти та пити по 1 склянці тричі на день.

Імбир у разі нудоти

Дослідники прийшли до висновку, що імбир допомагає в лікуванні нудоти, пов'язаної з вагітністю, заколисування й хімієтерапії. Його швидке поглинання та швидке регулювання функцій організму лікує нудоту без побічних ефектів сучасних ліків.

Приймати по 1-1,5 г імбиру (0,5 ч. л.) у чаї або мінеральній воді.

Властивості імбиру

Імбир у сучасний час використовується для зниження серцево-судинних захворювань, бореться проти депресії, допомагає в лікуванні артриту, мігрені, діареї, допомагає подолати біль пов'язані з менструальним циклом, а також збільшити сексуальну активність.

Застосування імбиру в кулінарії

Имбирь в кулинарии

  • Імбир переважно застосовується для приготування страв східної кухні, маринадів для овочів, кондитерських виробів (пряники, печиво, кулічі, начинки для цукерок).
  • Імбиром ароматизують легке пиво вищих сортів, соуси та приправи, хлібобулочні вироби, страви з конини (бастурма).
  • Мелений імбир додавати під час виготовлення консервів із дрібної риби (пряний салаки, оселедця та кільки), алкогольних напоїв, страв із морепродуктів, вух, супів із баранини риби та курки.

Імбирово-томатний соус

1 ч. л. меленого імбиру, 1,5 кг порізаних на 4 частини помідорів, 2 ст. порізаної зелені петрушки, 2 ст. олії, чорний перець, сіль. Покласти імбир і помідори в каструлю й тужити під кришкою на слабкому вогні 30 хв. Додати сіль, перець, зелень та олію. Соус подавати до рису або картоплі.

Креветки під імбирово-соєвим соусом

Креветки закинути в сотейник і тушкувати з додаванням оливкової олії 1 ст. л. на маленькому вогні 10 хвилин. Злити 0,5 води, яка утворилася під час тушкування. Додати 1 головку часнику, тушкувати 2 хвилин. Після чого додати 1,5 ст.л. меленого імбиру та тушкувати 5 хвилин. Залити підлогу склянки класичного соєвого соусу та тушкувати 5-7 хвилин до повного приготування.

Імбир в історії

  • Серед усіх прянощів імбирні були улюбленими ласощами королеви Єлизавети І. Її схвалене ставлення до імбиру згодом придбало національний характер: в Англії стали варити спеціальне пиво — Ginger ale (Імбирний ялинок) — популярне сьогодні в Європі та Америці.
  • В Індії випускають кілька сортів імбирного борошна, що розрізняються відсотковим вмістом імбиру.
  • У Китаї імбир не мене популярний, але тут зацукровують свіжий корінь і роблять із нього варення з апельсиновою шкіркою під назвою «Чоу-чоу»
Характеристики
Основні
ВиробникЛюбисток
Країна виробникУкраїна
Тип спеційІмбир
Інформація для замовлення
  • Ціна: 5,70 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner