Опис
З чим поєднувати
Перше, з чим їдять сушені помідори, — вино. Це вишукана закуска. В Італії це також традиційна добавка до пасти, піци, омлетів, соусу песто (разом із пармезаном та італійськими травами). Сушені томати чудово доповнюють птицю (придаючи їй унікального смаку та зберігаючи м'якість м'яса), слугують приємним акцентом у стравах із баклажанами та цукіні.
У томатному соусі в'яленими помідорами можна замінити свіжі. Вони стануть гарною альтернативою свіжим овочам у зимових стравах із м'яса, рагу, супах. Для додавання в підливі та приправи сушені томати варто перемолоти в блендері.
Можна, втім, зберігати цю заготовку ще оригінальніше: покласти всередину кожного помідора на листочку базиліку та шматку невибагливого сиру, а суміш залити олією.
Овочева приправа з морквою
- склянкою подрібнених сушених помідорів і перцю
- півстакана перетертої висушеної моркви (100 г)
- сушена дрібно нарізана репчаста цибуля (приблизно 2 ст. л.)
- зелень і часник на смак
Суміш підійде для супу, м'яса або овочів.
Додаємо сушені помідори до соусу- подрібнений сухий часник
- сушені помідори та болгарський перець (по 1 склянці кожного інгредієнта)
- гіркий перець
- оливкова олія
- сушені луки, петрушка, кріп
Подрібніть усі овочі та зелень комбайном або кавомолкою, залийте олією у скляній банці та залиште в прохолодному місці на термін до двох тижнів. Соус підійде до пасти, м'ясних та інших страв.
Якщо вам потрібна консистенція свіжих помідорів, залийте сушені чистою водою (2 частини води на частину помідорів).
- Ціна: 25 ₴