Високоочищена сіль Екстра: особливості та переваги
Вже впродовж багатьох років сіль має велике значення не тільки для приготування смачних страв, а й у побуті. Сіль здавна цінувалася в Україні, адже ще за часів казки вона вважалася розкішшю і справжнім багатством. Сьогодні ж видобуток кам'яної солі дає змогу без проблем забезпечувати населення цією приправою. Зараз є кілька різновидів кухонної солі: йодована, нейодована та сіль Екстра.
Сіль має свої відмінності, які впливають на її вартість. Вона має різні способи видобутку, тому і її смак, колір, розміри та запахи відрізняються. Отже, є 3 способи видобутку солі:
1. Кам'яна сіль є найдоступнішою. Вона видобувається в соляних шахтах методом рубання підземних залигів. Треба зазначити, що чистота такої солі може бути дуже високою — 99%.
2. Садкова сіль, видобувається біля соляних озер. У зв'язку з цим вона має домішки (4-5%), через що її колір може бути сіруватим або навіть бурхливим.
3. Сіль Екстра, високоочищений варіант солі. Добувають сіль із найглибших залигів методом розчинення. Таку сіль отримують вакуумно-віпарково. Через це вона не має домішок, відрізняється від звичайної солі білизною, без запаху, а також більшою насиченістю смаку.
Для здобичі такої солі трубу поміщають у підземні заліжі. Під тиском у трубу подається прісна вода, яка утворює розчин солі, водночас у залижках утворюються порожнини. Далі розчин підіймають трубопроводом для подальшої обробки. За потреби його очищають від домішок і готують до упарювання. Процес упарювання може відбуватися в спеціальних чанах під вакуумом або природним способом — у відкритих ємностях під прямим сонцем. Як бачимо, процес видобутку та очищення екстра солі є трудомісткішим, тому й ціна її вища, ніж вартість звичайної кухонної солі
Інформація для замовлення
- Ціна: 40 ₴/кг