Насіння льону: корисні властивості та головні правила вживання
Насіння льону багате на вітаміни та мінерали, які вкрай корисні для організму. Насіння часто використовують для профілактики різних захворювань, а також вживають під час лікування.
Що лікують насіння льону
У складі насіння льону є жирні кислоти Омега-3 та лігнанів — це натуральні гормони, що блокують дію поганих естрогенів, які викликають рак грудей.
Насіння льону корисне для кишківника, позаяк допомагає вивести з організму токсини, холестерин і канцерогени, а також сприяє швидшій засвоюваності їжі. Насіння льону збагачене селеном, якого організму мешканців великих міст часто бракує. Завдяки цьому їх приймають для профілактики онкологічних захворювань.
Як вживати насіння льону
Багато лікарів рекомендують вживати насіння льону з кефіром на сніданок. Особливо осінньо-зимовий період, це дасть змогу протистояти розвитку вірусів.
Багато хто вводить у свій раціон насіння льону для схуднення. Також насіння льону приносить величезну користь під час вагітності завдяки кліткочці, яка допомагає позбутися закрепів, а в післяпологовий період — насіння захищає нервові клітини, запобігаючи розвитку післяпологової депресії та інших психічних розладів.
Як вживати насіння льону
Найкраще вживати насіння льону можна вранці, просто додаючи в кашу або кукурудзяні пластівці з молоком, роздаючи в йогурті або рідкому сирі, а також випиваючи на сніданок із кефіром або простоквашею. Комплексне очищення організму можна провести, кілька днів поспіль попивши натщесерце відвар із насіння льону.
- Ціна: 19,95 ₴