ОКУ — оболонка з підвищеною еластичністю; для формування варених, варено-копчених, напівкопчених, сирокопчених, сиров'ялених ковбас і копченостей, а також ковбас із рослинними добавками.
Переваги оболонок
— перевершує натуральну оболонку за еластичністю, міцністю, бактеріальною чистоті;
— забезпечує стабільність діаметра ковбасних виробів;
— паро-, газопроникність оболонки забезпечує проникнення в продукт ароматичних речовин, під час копчення й дає змогу зберегти аромат виробів упродовж усього терміну зберігання;
— здатність до термоусадки дає змогу зберегти форму виробу під час охолодження та зберігання, запобігаючи утворенню порожнеч і бульйонних набряків у ковбасному батоні;
— дає змогу отримати традиційний смак ковбас, натуральний вигляд продукту.
Виробництво: Україна BELKOZIN
Підготовка оболонки: Ковбасні білкові оболонки зазвичай замочують у водному розчині кухонної солі за кімнатної температури, суворо дотримуючись тривалості замочування. Соляний розчин, з одного боку, зміцнює оболонку завдяки певній денатурації білка, а з іншого — робить її «жорсткою» через витіснення води з білкової структури молекулами солі. Найчастіше для замочування використовують розчин кухонної солі концентрацією від 10 до 20%. Замочування виробляють за кімнатної температури (15-25 °C) упродовж 5-25 хв для оболонки в рулоні.
- Ціна: 140 ₴