Поліамідна ковбасна оболонка <unk> 110 мм. 30 м, гофрована, колір золотий
375 ₴
- Немає в наявності
- Код: полиамидка 110
- +380 (50) 551-66-48Сергій
Оболонка 5-тишарова, міцна, витримує температуру варіння до 121 градусів Цельсія
Поліамідна ковбасна оболонка — клас пластикових бар'єрних оболонок, призначених для виробництва ковбасних виробів. Поліамідні ковбасні оболонки виготовляються із суміші поліамідів и поліетилену високого тиску методом коекструзії з двосовою орієнтацією.
Зараз найбільш поширені п'ятишарові поліамідні оболонки[джерело не зазначене 2963 дні]. Перший (зовнішній) шар — поліамід, має високу механічну міцність і термостабільність, захищає ковбасний фарш від ультрафіолетових променів, жирів, мікроорганізмів, оберігає від проникнення газів (O2, N2, CO2 и др.) и запахов. Другий шар — склеює несумісні поліамідний і поліетиленові шари. Третій шар — полиэтилензабезпечує непроникність оболонки для пари та вологи. Четвертий шар — склеює несумісні поліамідний і поліетиленові шари. П'ятий (внутрішній шар) — поліамід, має біологічну інертністю, зберігає смак і аромат ковбаси, забезпечує високу адгезію до фаршу.
Властивості
Поліамідні оболонки мають високі бар'єрні властивості, завдяки яким оберігають продукт від проникнення газоподібних речовин, особливо атмосферного кисню, що дає змогу уникнути процесів окиснення і забезпечити тривалі терміни зберігання готової продукції. Вологонепроникність дає змогу захистити продукт від втрат ваги під час варіння та зберігання. Висока еластичність оболонки дає змогу проводити формування з переповненням 10 % для ковбас традиційної форми та до 50-100 % у разі використання спеціальних поліамідних оболонок, призначених для виготовлення продуктів у пресформахабо в комбінації із сітками та шпагатуванням. Неабияка термоусадка поліамідних оболонок забезпечує отримання рівних, гладких батонів і збереження зовнішнього вигляду продукції.
Завдяки високій міцності, продукцію в таких оболонках можна обробляти практично на всіх різновидах ковбасного формувального та кліпсувального обладнання. Висока міцність також дає змогу уникнути розривів оболонки в процесі термообробки. Стабільність калібру поліамідних оболонок дає змогу випускати в них вагову продукцію. Випускаються калібром від 16 до 160 мм.
Застосування
Поліамідні ковбасні оболонки застосовують для виробництва варених ковбас, лігних ковбас, сосисок, варених шин, паштетови зельців, плавлених сирів і заморожених м'ясних продуктів. Оболонки наповнюються фаршем на ковбасних шприцах, кінці оболонки затягуються алюмінієвими кліпсами на кліпсаторах.
Технологія виробництва
Екструзійна ділянка виробництва поліамідної оболонки
Для виробництва поліамідної ковбасної оболонки використовується багатошаровий екструдер, процес коекструзії представляє витягання розплавленої рукавної пластикової маси з охолодженням водою, з подальшою орієнтацією шарів у двох напрямках.
Основні | |
---|---|
Матеріал | Поліетилен |
- Ціна: 375 ₴