Знаменита кавказька приправа. Чудово підвищує апетит і стимулює травлення. Її ще називають "перцева сіль" — на Кавказі, а інші світові мешканці називають її аджикою.
Аджику суху рекомендовано використовувати для приготування рисових, овочевих і м'ясних страв, для смаження страв на сковороді або в грилі. Добре доповнює супи, соуси, заправки та маринади.
Рецепти із сухою аджикою
Гострий салат зі свіжих помідорів
Для приготування знадобиться:
- 200 г помідорів Черрі
- 150 г сиру Моцарела
- пучок руколи
- підлогу цибулини
- 20 г оливки
- ½ ч.л. сухої аджики
- 1ч.л. сушеного чабера
- 4 ст.л. оливкової олії
- сіль, чорний перець на смак
Приготування:
- Помідори та руколу добре промити та висушити.
- Оливкова олія, чабер і суху аджику змішати
- На тарілку викласти шар руколи, потім у впереміш половинки помідорів, нарізаний кільцями цибуля, маслини та сир.
- Полити приготованою оливковою заправкою.
- Додати сіль і чорний перець на смак.
Грузинське лобіо
Для приготування знадобиться:
- 500 г фасоли
- підлога головки лука
- 2 зубчики часнику
- 50 г грецьких горіхів
- соняшникова олія
- ½ ст.л.смеси аджики
- щіпка уцхо-сунелі
- базилік сушений
- кінза свіжа
- 1 ч. л. оцту
- сіль, чорний перець на смак
Приготування:
- Фасоль промити, стручок розрізати на 3 частини та варити 15-20 хвилин.
- Цибуля та часник дрібно нарізати й обсмажити на маленькому вогні.
- Горіхи подрібнити через м'ясорубку або в ступці, після чого перемішати з цибулею і часником. Додати спеції: аджику суху, уцхо-сунелі, базилік, і свіжу подрібнену кінзу.
- До суміші додати оцет і все разом з'єднати з квасолею. Сіль і чорний перець додати до смаку.
Інформація для замовлення
- Ціна: 4,95 ₴