Кардамон білий — це стручки-коробочки завдовжки від 0,3 до 1,0 сантиметра, мають опуклу форму. Зовні біла оболонка, а всередині є крихітні чорні насіння, яке й одягають його інтенсивним ароматом і смаком. Батьківщиною білого кардамону вважається східні ліси Гати в Індостані. Сьогодні він також росте в Індонезії, Шрі-Ланці, Гватемальі, Індокитії та соусі.
Білий кардамон є менш відомим сортом після зеленого та чорного кардамону. Вперше кардамон був імпортований з Індії до Швеції. Під час транспортування стручкам довелося пережити тривалу морську подорож, яка призвела до впливу сонячних променів і морського повітря. Отже, зелені стручки кардамону вибілилися, набули нового аромату та смаку. З того часу був виведений новий сорт кардамон, під назвою Білий кардамон.
Застосування білого кардамону
- Білий кардамон часто трапляється в індійській, китайській, європейській та скандинавській кухнях. Він надає стравам свіжий смак і досить сильний лимонно-солодкий аромат.
- Стручки додають у рагу, бульйони, карі, запечені та тушковані страви з яловичини, курки та риби.
- В Індії білий кардамон аромат білого кардамону можна відчути як у солодких, так і солоних стравах. Але найпопулярніше застосування — хлібобулочні та кондитерські вироби, як-от торти, печиво, кекси, булочки, рулети, хліб.
- Білий кардамон прекрасно поєднується з анісом під час приготування тушкованої яловичини.
- Ціна: 75 ₴