Гуаровий камедь виготовляється з насіння стручкових Cyanaposis tetragonolibus (Індія, Пакистан, США). У її складі є галактоман, у якому дві частини припадають на манозу й одна — на галактозу. Вона дуже швидко гідратує й утворює в'язкі колоїдні розчини. Повна гідратація настає через кілька годин за кімнатної температури, а під час нагрівання — неабияк прискорюється. Розчини гуарової камеді щодо стійкі за pH 4-10,5 і є тиксотропними (здатність розріджуватися під час механічного впливу та згущуватися, перебуваючи в стані спокою).Гуарова камедь використовується як стабілізатор заморожених кремів, загусник і стабілізатор салатів, соусів, напоїв і як домішка, яка покращує стан м'якуш хлібобулочних виробів, консистенцію і малюнок м'яких сирів.Широко застосовується і у виробництві кормів для хатніх тварин.В м'ясніпродукти камедь додають у кількості, що не перевищує 0,5%. Добре утримуйте вологу та максимально знижує відділення води.
- Ціна: 20 ₴