Продавець Інтернет-магазин «Шовковий шлях» спеції, приправи, усе для ковбасних виробів, для саду, городу ... розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1023 відгуків
promo_banner
+380 (66) 544-03-24
+380 (50) 551-66-48
Шовковий шлях
Кошик

Куркума мелена 1кг

120 /кг

  • Немає в наявності
  • Тільки оптом
  • Код: куркума вес
Куркума мелена 1кг
Куркума мелена 1кгНемає в наявності
120 /кг
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Опис Куркуми

Куркума — це багаторічна однодольних трав'янистих рослин сімейства імбирних. За зовнішнім виглядом нагадує очерет. Висота стебла куркуми в межах 60...95 див. Листя уздовж стебла чергуються, прості, овальні, дворядні. Кореневище жовтувато-сіре, округле в діаметрі до 5 см, з кільцеподібними рубцями від листя. Наземна частина рослини з'являється з верхівкової бруньки кореневища. Від кореневища в землю поширюються численні ниткоподібним коріння з жовтими бульбами на кінцях. Надземна рослина складається з 3-4-х довгастих черешків. Квітконіс довжиною близько 35 см засаджений густо зеленими прилистками, які вгорі більш світлі. Квітки трубчасті, розвиваються у пазухах середньої частини квітконосу. Форма квіток трилопатева, з неправильним відгином. Квітка жовтий, його губа широка. Ось саме бульби-коріння й цінуються як пряність.

Історія Куркуми

Понад 2,5 тисяч років куркума відома як пряність. Спочатку її використовували на півострові Індостан, на початку нашої ери, завдяки арабським купцям, які постійно хотіли чимось здивувати Європу і на цьому заробити, вона потрапляє в Давню Грецію, де вона отримує назву жовтий імбир Мірою. Вже через 400 років після цього куркума потрапляє в Китай, де невтомні китайські землероби вирощують кращі торгові сорти куркуми, на світовому ринку навіть в даний час куркума рідкість, тому її ціна висока.

В країнах Європи, де в якості основних прянощів використовують ваніль, гвоздику, спочатку куркума не отримала широкого розповсюдження. За винятком Англії, де куркума традиційно служить приправою до багатьох страв, полюбили і гідно оцінили її і в США. У середні століття куркума в країнах Західної Європи більше відома під назвою "terra merita", дослівний переклад "гідна земля". Іноді її називали "індійським шафраном". Але шафран - це інша пряність. З часом вона отримує нинішню назву — куркума, а ось в Азії її як і раніше називають "зарчава". Одне з відомих у кулінарії назв куркуми — "турмерік".

В даний час куркума це екзотична пряність. Її характерна особливість це насиченість її квіток яскраво-жовтим кольором з благородним помаранчевим відтінком. Навіть крихітна щіпка куркуми моментально забарвлює рідини . Плями від куркуми дуже стійкі і звичайними засобами довго не змиваються.

Склад куркуми

Куркума містить крохмаль, ефірне масло, барвник куркумін (який розчинний в спирті і жирах і не розчинний у воді), цілий ряд сесквітерпенів - складних ефірних сполук типу: цингиберена, сабинена, борнеолу, що володіють лікувальними властивостями.

Рослина містить крохмаль, дуже ароматне ефірна олія (1,5-5%) і барвник куркумін (0,6%, розчинний у жирах і спирті, не розчиняється у воді), а також про-фелландрен, цінгіберен (2,5 %), борнеол, сабінен, р-куркумін.

Вирощування куркуми

Росте куркума в районах, де переважає субтропічний клімат, як правило, на гірських плато висотою понад 2000 м над рівнем моря. Оптимальна температура для вирощування куркуми 25... + 30 градусів. Дуже світлолюбна рослина, але любить прямих сонячних променів. Уповільнює зростання при недоліку світла. При низьких температурах рослина починає цвісти значно пізніше нормативних термінів. Дуже любить вологу, тому поливати її необхідно регулярно, але обов'язково повинен бути присутнім дренаж. У листопаді рослина скидає листя і в поливі не потребує, при цьому температура її змісту зменшується до 7 градусів. Кожні два тижні необхідно підгодовувати мінеральними добривами. Щороку навесні рослину необхідно пересаджувати в свіжий грунт. Розмноження здійснюють шляхом поділу кореневища. Через десять місяців життя рослини коріння-бульби куркуми вже можна викопувати і готувати як пряність. Процес приготування куркуми-прянощі досить складний. Коріння відварюють, висушують, очищають від шкірки, додають барвники, щоб вони прийняли помаранчевий колір. Для вживання в їжу їх перетирають до порошкоподібного стану. Готові пофарбовані коріння дуже тверді, блищать на сонці, тонуть у воді їх успішно продають як сувеніри.

Застосування куркуми

Застосування куркуми в кулінарії

Смак порошку куркуми приємний, чути злегка вловимий запах, що нагадує імбир. Смак його злегка гострий, але при помірній дозі. Рекомендується його додавати до страв в дуже малих кількостях. Наприклад, для любителів плову на 1 кг рису досить порції куркуми на кінчику ножа. При цьому вносять її за кілька хвилин до готовності рису, коли вода вже википіла, а можливо і перед закладкою рису, або закладають у готовий казан (м'ясо тушковану з овочами). Кожен кулінар на Сході має свій особливий рецепт приготування плову і всі вони гарні по-своєму, але необхідно пам'ятати, що куркума чудово поєднується з будь-якими прянощами і стравами.

Фото куркуми

Очевидно, що найбільше куркума поширена на Сході і в Азії, де вона широко використовується як пряність, харчовий барвник і як лікувальний засіб. Жодне рисове блюдо в цих частинах світу не обходиться без куркуми. Знамениті плови Середньої Азії , Азербайджану неможливо приготувати без цієї приправи. Наведемо лише деякі назви - "янгилик палиць" (достаток), "зарчава палиць" (куркумовый), "тієї палови" (весільний), "майиз палиць" (плов по-бухарски) ці плови прославилися завдяки застосуванню в них куркуми.

Не лише на Сході, але і в Західній Європі куркума знайшла своє застосування. В Англії, наприклад, це традиційна добавка до всіх м'ясних і яєчних страв, а також до соусів. У багатьох європейських країнах її застосовують як золотисто-жовтий барвник в кондитерському виробництві, а також для фарбування маринадів, сирів, масла, лікерів, муштаров і гірчиці. Однією з особливостей даної приправи є те, що вона надає продуктам свіжість і збільшує термін їх придатності. Знамениті французькі омлети і яйця круто приправлені куркумою, тут же готують чудові світлі соуси, овочеві салати і супи з її добавкою.

Куркума (турмерік) є не дуже стійким барвником. Тому, якщо ви забруднили турмериком дошку, стіл або рушник, не засмучуйтеся. Досить помістити ці предмети під сонячні промені і вони досить швидко зникнуть. Саме тому кулінари рекомендують зберігати порошок куркуми подалі від прямих сонячних променів.

Селекціонери вивели понад 40 видів куркуми, тільки три з яких використовуються в кулінарії.

Корисні властивості куркуми

Куркума сприяє виробленню шлункового соку і жовчі, тому значно підвищує апетит. У традиційній медицині її використовують як засіб при хворобах нирок, печінки, підшлункової залози і жовчного міхура. Куркума регулює кількість холестерину в крові. Її приймають, як правило, на ніч з молоком, какао, медом, маслом. З допомогою куркуми зміцнюють волосся, втираючи її разом з оливковою або сандаловим маслом в голову. При шкірних захворюваннях, ранах, порізах, саднах їх просто присипають куркумою, загоєння відбувається на очах.

Куркума — відмінний засіб для догляду і освітлення шкіри

Увага! Всім жінкам і деяким чоловікам! Пропонуємо кілька рецептів завдяки, яким ви можете стати щасливим володарем чистою, красивою і ніжної шкіри.

Рецепт — маска для обличчя. Чайну ложку куркуми змішати з 100 мл молока, нанести отриману суміш на обличчя на 30 хвилин. Змити теплою водою. Замість молока можна використовувати лимонний сік (або сік лайма).

Рецепт — крем проти прищів і вугрів. Чайну ложку куркуми змішати з маслом кокосового горіха або кунжуту, можна також використовувати масло жожоба. Змастити проблемні місця і витримати 20 хвилин, а краще залишити на ніч. Замість масло можливо використовувати сандаловий порошок, який змішати з невеликою кількістю води.

Рецепт — освітлення шкіри. Замочити на ніч в кип'яченою воді 6-7 зерен мигдалю, вранці розтерти до однорідної маси, додати чайну ложку куркуми, перемішати до отримання маси світло-оранжевого кольору. Акуратно втирати в шкіру обличчя масажуючи її. Витримати не менше години або залишити на ніч. Змити теплою водою. Повторювати щодня.

Увага! Куркума додасть шкірі більш світлий відтінок тільки при регулярному застосуванні. Як і практично всі косметичні засоби куркума від одного разу результату не дасть. Зробіть хоча б кілька процедур і Ви оціните її дію. Ефект буде приголомшливим!

Рецепт — освітлення шкіри для внутрішнього споживання. Замочити в чашці кип'яченого молока пару зерен мигдалю. Вранці додати чайну ложку куркуми, ложку меду, перемішати. Приймати натще.

Куркума — ідеальний засіб для схуднення!

Вченими достовірно встановлено, що куркума сприяє прискоренню обміну речовин, саме тому калорії, які потрапляють в організм, витрачаються більш інтенсивно, а людина при цьому незмінно худне. А також наявність в куркумі особливого ферменту - поліфенолу, який перешкоджає появі жирових клітин значною мірою сприяє схудненню.

 

Ось простий рецепт для схуднення, розроблений нашими вітчизняними дієтологами. Заварити міцний чорний чай, три з верхом столових ложки на 0,5 л окропу. Додати прянощі в строго певній послідовності: корицю на кінчику ножа, 3 черешка імбиру, столову ложку куркуми, ложку меду. Остудити до кімнатної температури. Додати в суміш 400 мл кефіру нежирного. Напій готовий. Приймати його краще замість вечері. Але тут немає спільної думки, деякі вважають, що лікувальні властивості куркуми краще проявляються в організмі в ранкові години.
А нижче наводимо рецепт, який користується великою популярністю в США.

Рецепт для схуднення від американських дієтологів. Склад суміші: 4..5 ст. ложок чорного чаю; 2...3 скибочки імбиру; 0,5 ч. ложки кардамону; 3 палички кориці; 0,5 літра кефіру або йогурту; 0,5 чашки мигдального молока (можна і без нього); повну столову ложку з верхом куркуми; 300 мл води; чайна ложка меду. Приготування. Закип'ятити воду, зняти з вогню. Додати імбир, кардамон, чай, корицю, куркуму, мед. Остудити і додати кефір і мигдалеве молоко. Приймати два рази на день замість сніданку та вечері. Через два тижні ефект приголомшливий, -12 кг, без шкоди для здоров'я і особливого катування організму, тому він користується такою популярністю у американські дівчат і жінки, які мріють потрапити в Голлівуд.

Детальніше: https://spetsiipripravy.prom.ua/p1006636401-kurkuma-molotaya-10g.html
Характеристики
Основні
ВиробникTerra
Інформація для замовлення
  • Ціна: 120 /кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner