Продавець Інтернет-магазин «Шовковий шлях» спеції, приправи, усе для ковбасних виробів, для саду, городу ... розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1088 відгуків
promo_banner
+380 (66) 544-03-24
+380 (50) 551-66-48
Шовковий шлях
Кошик

Мускатний горіх цілий 10 г

8,50 ₴

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Немає в наявності
  • Оптом і в роздріб
Мускатний горіх цілий 10 г
Мускатний горіх цілий 10 гНемає в наявності
8,50 ₴
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Що таке мускатний горіх?

Цей продукт являє собою перемелений цілий мускатний горіх.

Мускатний горіх — це спеція, яка росте на вічнозеленому дереві з наукової класифікації Myristica Fragrans. Мускат є рідним для островів у районі Індонезії. Ці дерева несуть мускатний колір, у якому утворюється ядро — горіх із висушеною оболонкою.

Мускатний горіх ніжний, злегка солодкуватий на смак спеція, яка широко використовується в кухнях у всьому світі, зокрема, у західних і азійських рецептах.

Мускатний горіх містить у собі низку поживних речовин, вітамінів, мінералів і органічних сполук. Головні — це тіамін, вітамін В6, марганець, фолієва кислота, магній, мідь і дієтичне волокно. Є досить популярною спецією, яка має здатність полегшити біль, заспокоює шлунок, сприяє зміцненню когнітивних функцій, допомагає у разі детоксикації організму, підвищує здоров'я шкіри, зменшує безсоння, підвищує функцію імунної системи, здатний запобігти лейкемії та поліпшити циркуляцію крові.

Мускатний горіх — властивості та застосування

Застосування мускатного горіха в медицині

У традиційній системі індійської ведмедики мускатний горіх вважається одним із найкращих засобів для активізації процесу перетравлення їжі, яка тонізує та заспокоює, має зв'язувальну та вітрогінну дію, неабияк підвищує та стимулює статевий потяг і статеву функцію. Тому горіх успішно застосовується для лікування стравоходу. безсоння, імпотенції, передчасного насіння затвердіння.

Горіх успішно виліковує мастопатію й багато інших доброякісних пухлин. Стабілізує й підвищує функції імунної системи. Локалізує і згодом ліквідує злоякісні утворення, місця уражені туберкульозними паличками та паличками стафілококової інфекції. На нижніх кінцівках розсмоктуються численні флебіти та варикозне розширення вен.

Для маленьких діток у яких ріжуться перші зубки горіх корисний як заспокійливий засіб, якщо малюк двічі на день прийматиме 0,1 г мускатного горіха, який змішатиме з медом і молоком, він перестане відмовлятися від їжі та буде спокійнішим.

Фармакологічні властивості мускатного горіха:

  • стимулює кровообіг і захисні властивості організму;
  • покращує травлення;
  • корисний у разі артритів, остеохондрозу хребта, міозитів;
  • надає нейротрансмітерамічній дії на психоделіку людини;
  • застосовують у разі ревмокардинту, ревматичних поліартритів і хореїв;
  • живить і зміцнює волосся;
  • в масажних сумішах використовується як зігрівальний засіб;
  • у разі епідемій і пандемій грипу протистоїть проникненню вірусів у клітини організму людини;
  • має імуномодулювальні, терпкі, протизапальні властивості;
  • засіб для лікування хронічних аутоімунних захворювань, розсіяного склерозу горіх успішно протистоїть демелінізації білої речовини головного та спинного мозку;
  • підвищує рівень тестостерону, усуваючи еректильну дисфункцію в чоловічому організмі, відновлює ерекцію та здатність чоловіків здійснювати статевий акт у повному обсязі.

Величезна кількість вітамінів та інших не менш корисних речовин у складі мускатного горіха, як-от сапоніни, крохмалі, евгеноли, білки, пігменти сприяють його боротьбі з великою кількістю різних недуг. Не дарма горіх знайшов широке застосування не тільки в народній медицині, він прийнятий багатьма провідними та активними фахівцями-лекарями в науковій і практичній діяльності. У разі досліджень нормальних і патологічних процесів в організмі людини, насамперед у Німеччині та Гамані. У цих країнах є і постійно розвиваються спеціалізовані клініки, що використовують у процесі лікування захворювань, відновлення і зміцнення здоров'я людей не тільки сучасні препарати та методи, але й добре відомі лікарські рослини, у тому й мускатний горіх. Провідні фахівці Ізраїлів, наприклад, рекомендують вживати спеціальні препарати, виготовлені з мускатного горіха з добавкою часнику не стільки для лікування, скільки для запобігання розвитку будь-яких захворювань.

Мускатный орех польза

А чи можливе використання корисних властивостей мускатного горіха для лікування перерахованих захворювань у домашніх умовах? Придемо кілька перевірених роками рецептів і рекомендацій, які прості та ефективні.

У разі нетравлення шлунка та діареї: змішати 100 мл йогурту (простокваші) і 100 мл кип'яченої води. Додати порожнистої ложки імбиру та 1/3 чайної ложки подрібненого мускатного горіха. Вживати за пів години до їди тричі на день

У разі безсоння: порожнистої ложки порошку мускатного горіха залити склянкою теплого молока, додати ст. ложку меду випити перед сном. Корисний цей рецепт і діткам у невеликих кількостях, які грають ночами без видимих причин.

У разі ревматизму, невралгій, артритів: приготувати пасту в складі 0,5 склянки подрібненого мускатного горіха, 200 г оливкової олії, 100 г анісової олії ретельно перемішати й у розігрітому вигляді помістити на больне місце.

У разі головних болів під час застуди: на лоб накласти серветку просочену теплою сумішшю коров'ячого молока та меленого мускатного горіха.

У разі розсіяного склерозу приготувати настоянку, яка замінить дорогі флогензим і вогензим: 0,5 склянки меленого мускатного горіха залити 200 мл очищеного медичного спирту, 200 мл лляної олії. настоювати в герметичному посуді за температури 20...24 градуси. Вживати по 10...15 мл тричі на день за 2...3 години до приймання їжі. Перерва в прийманні такого зілля не потрібна. Його можна приймати постійно як засіб, що ефективно зупиняє демелінізацію.

Внимание! Для підвищення статевої активності в чоловіків приготувати настойку: склянку подрібненого до порошкуватого стану мускатного горіха, склянку подрібненого імбиру, 0,5 насіння анісу залити 0,7-1 л очищеного медичного спирту 70...90%, настоювати в герметичному посуді не менш ніж 7 днів, щодня перевертаючи її. Вживати по 25 мл тричі на день щодня.

Настоянка мускатного горіха в сучасних салонах краси використовується як засіб, що забезпечує попереднє зміцнення, лікування й додаткову захист волосся перед біозавивкою. Можливо її приготувати в домашніх умовах і застосовувати самостійно: 0,5 склянки меленого мускатного горіха залити склянкою води та кип'ятити 10-15 хв. Остудити, процідити. Кашицу рівномірно нанести на вологе волосся. Накрити шапочкою та витримати 40 хвилин. Волосся готове до завивання. Ефект завивання зберігається після цього зазвичай 4...6 місяців залежно від структури та стану волосся.

Рецепти були взяті у вільних джерелах. Перед тим як їх застосовувати — проконсультуйтеся для надійності в лікаря.

Рецепти з меленим мускатним горіхом

Соус песто з мускатом

Соус Песто с мускатным орехом

Інгредієнти:

  • ¼ ч.л. молотого мускатного ореха
  • 2 пучки базиліка
  • 3 зубчики часнику
  • 150 мл оливкової олії
  • 100 г тертого пармезана
  • 100 г кедрових горіхів
  • 1 ч. л. солі

Приготування:

  1. Листя базиліка подрібнити ножем, додати оливкову олію, сир, горіхи, розчавлений часник, сіль і мускатний горіх.
  2. Збивати масу в блендері до однорідної маси, після чого відкласти на кілька чов у холодильник.
  3. Соус песто рекомендуємо подавати з відварною картоплею, до пасти та тушкованих овочів, овочів, приготованих на грилі, або просто з італійськими свіжими булочками.

Пюре з картоплі з мускатним горіхом

Пюре с мускатным орехом

Інгредієнти:

  • 1⁄4 ч.л.молотого мускатного горіха
  • 1 кг картоплі
  • 100 г вершкового масла
  • 100 мл молока
  • сіль і перець на смак

Приготування:

  1. Відварити очищену картоплю приблизно 20 хвилин до повної готовності.
  2. Підігріти молоко, олія нарізати невеликими кубиками.
  3. Збити зварену картоплю, додати олію, молоко, сіль, перець і мускатний горіх.
  4. Ретельно все пюре перемішати.
  5. Подавати виключно гарячим.

Печиво з яблуками та спеціями

Печенье с яблоками и специями

Інгредієнти:

  • 400 г пшеничного борошна
  • ½ ч.л. соли
  • 1 ч. л. соди
  • ½ ч.л. молотого мускатного ореха
  • 1⁄2 ч.л. меленої гвоздики
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 200 г вершкового масла
  • 100 мл молока
  • 200 цукру
  • 1 куряче яйце
  • 100 г горіхів
  • 100 г родзинок
  • 2 яблука

Приготування:

  1. Змішати борошно, сіль, соду та спеції до однорідного кольору.
  2. В іншій ємності збити розм'якшену олію з цукром, до стану крему.
  3. Додати яйце та ще раз збити.
  4. Додати в масу борошно зі спеціями, а також родзинки, горіхи та нарізані яблука.
  5. Потім додати молоко.
  6. Приготовлене тісто викладати на лист, змащений олією, по 1 столовій ложці.
  7. Випікати по 10 хвилин
Інформація для замовлення
  • Ціна: 8,50 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner