Продавець Інтернет-магазин «Шовковий шлях» спеції, приправи, усе для ковбасних виробів, для саду, городу ... розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1088 відгуків
promo_banner
+380 (66) 544-03-24
+380 (50) 551-66-48
Шовковий шлях
Кошик

майоран 100 г (Егіпет) 🇪🇬

20 ₴/100 г

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Немає в наявності
  • Код: майо
майоран 100 г (Егіпет) 🇪🇬
майоран 100 г (Егіпет) 🇪🇬Немає в наявності
20 ₴/100 г
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Що таке майоран?

майоран — Origanum marjorana, ароматна трава з помірним ароматом і смаком, яка в сушеному вигляді зазвичай застосовується як заміна відомої спеції орегано. Має дуже специфічну історію кулінарного та лікарського використання. Згідно з грецькими міфології, Афродіта — богиня кохання, була величезним шанувальником цієї трави, яка призвела до того, що її використовували для виготовлення любовних зморщок.

Вирощування майорану

Садовий майоран — багаторічна або однорічна рослина. Місце походження — європейське Середземномор'я й Африка. Вирощується в країнах Прибалтики, у Білорусь, Україні, Молдові, на Кавказі. Є два різновиди майорану — дикий і садовий. Висота зрілої рослини — 20-40 см. Ще давні караїни та грецькі вживали майоран як прянощі.

Трава майоран

Фото: пряно-ароматна трава майоран

Стебель майорану покривають витягнуте листя, що має гладкі краї. Сама рослина — пухнаста, зеленого кольору із сірим відтінком. Квітки утворюють суцвіття, на кінцях черешків є пензлі, плоди майорана — горішки. Період цвітіння — літо.

майорану потрібен городний ґрунт із гарною кількістю вапна. Навесні майоран висаджують на грядках, закладаючи насіння на відстані 15-30 см один від одного.

Склад і харчова цінність майорану

Вміст ефірної олії в майорані — 1-3,5%. Ефірна олія майора дуже запашна, але компонент, що надає такий сильний аромат, досі не відомий. У олії майорана містяться терпени, каротин, дубильні речовини, вітамін С.

У 100 грамах сушеного майорану міститься:

  • 12,7 г білків,
  • 7 г жирів,
  • 60,6 г вуглеводів,
  • 271 ккал

Вітамінний і мінеральний склад трави майоран:

  • вітамін А — 0,4 мг
  • вітамін В6 —,2 мг
  • вітамін С — 51,4 мг
  • вітамін Е — 1,7 мг
  • кальцій — 1,9 мг
  • магний — 3,46 мг
  • залізо — 82,7 мг
  • цинк — 3,6 мг
  • фосфор — 30,6 мг
  • тіамін — 0,3 мг
  • рибофлавін — 0,3 мг

Користь майорану

  1. 13an сприяє травному процесу, нормалізує роботу кишечника, покращує апетит.
  2. Сприяє лікуванню метеоризму, закрепу, діареї та спазм шлунка.
  3. Чай із майораном заспокоює нервову систему. Його можна використовувати для полегшення безсоння та зменшення стресу, занепокоєння.
  4. Має сечогінний ефект.
  5. З майораном приймають ванни та лікують рани з його допомогою.
  6. Має антибактеріальні, противірусні та протигрибкові властивості.
  7. Знижує ризик заявок таких захворювань, як застуда, корінь, свинячий грип, харчове отруєння та різні інфекції.
  8. Покращує стан серцево-судинної системи, підтримування нормальний рівень артеріального тиску, що знижує ризик гіпертонії.
  9. Знижує накопичення холестерину в артеріях, у такий спосіб запобігає серцевим захворюванням.
  10. У разі додавання до їжі майоран може допомогти знизити ризик розвитку запальних реакцій. А це допомагає в лікуванні астми, лихоманки, зменшує біль у м'язах, головні болі та мігрені.
  11. майоран використовується для приготування концентрованих добавок або популярних лікарських ефірних олій. Ефірна олія майорана добре відома своєю здатністю заспокоювати нерви, покращувати кровообіг і захищати серце. Він також використовується як природний засіб проти кашлю, депресії, мігрені, головного болю й нервового болю.

майоран у кулінарії

У приготуванні використовують траву, яку косять двічі за літо. У кулінарії використовують висушене листя та квіткові бруньки майорану. Просушують майоран у тіні, у формі пучків, далі бутони та листя розмелюють у порошок і зберігають у герметичній ємності.

Рецепты с майораном

Фото: приклади використання майорану в кулінарії

Найбільші виробники спеції — Франція, Угорщина, Німеччина та Австрія. А найякіснішим вважається майоран із південної Франції та Чилі.

На сьогодні майоран — найпопулярніша приправа. Він популярний на кухнях у всьому світі, де його додають до різних супів, тушкованих страв, м'ясних і овочевих страв.

Садовий майоран має сильний пряний аромат, що схожий на запах чебрецю, але з великим відтінком м'якості та солодкості. Використання майора вимагає обережності, потрібно обов'язково витримувати потрібну концентрацію. майоран добре поєднується з розмарином, чорним і білим перцем, імбиром.

Активно застосовується для приготування супів, кнелів, салатів, грибів, м'яса, макаронних виробів, птиці, бобових, риби, сирів, ковбас. Приправа використовується в діабетичному харчуванні, замінюючи сіль. 1381 дуже популярний у польській, словацькій, литовській, латушській, естонської, білорусської кухнях.

Інформація для замовлення
  • Ціна: 20 ₴/100 г

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner