Продавець Інтернет-магазин «Шовковий шлях» спеції, приправи, усе для ковбасних виробів, для саду, городу ... розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1052 відгуків
promo_banner
+380 (66) 544-03-24
+380 (50) 551-66-48
Шовковий шлях
Кошик
Новинка

Кориця мелена 50 г

10 

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Немає в наявності
Кориця мелена 50 г
Кориця мелена 50 гНемає в наявності
10 
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Корисні властивості меленої кориці

Найцінніший у кориці є вміст ефірних олій (2%), основними компонентами якого є традиційний альдегід і евгенол, а також смоли, крохмаль і дубильні речовини. Завдяки цьому вона має антиоксиданти, протизапальну, діабетичну, зігрівальну, заспокійливу та антисептичну властивості.

Корица молотая

Встановлено дослідниками, що традиційний альдегід у кориці має антисвердлювальну дію, запобігає закупорюванню тромбоцитів усередині кровоносних судин, і в такий спосіб допомагає запобігти інсульту й захворюванням коронарних артерій. Активні речовини в кориці можуть збільшити моторику шлунково-кишкового тракту, а також допомогти травленню завдяки збільшенню виділення шлунково-кишкових ферментів.

Ця диво-пряність є чудовим джерелом мінералів, як-от калій, кальцій, марганець, залізо, цинк і магній. Залізо потрібне для клітинного метаболізму. Калій є важливим компонентом клітинних і біологічних рідин, що допомагають керувати серцевим ритмом кров'яним тиском. Марганець і мідь загалом використовується організмом як супутні чинники для антиоксидантної ферментації.

Корицю з лікувальною метою використовують для:

  • поліпшення пам'яті
  • лікування респіраторних вірусних захворювань
  • підвищення апетиту
  • лікування атонії шлунка зміцнення шлунка
  • зниження рівня цукру в крові зниження холестерину
  • лікування ожиріння
  • поліпшення циркуляції крові та мозкової діяльності
  • підвищення працездатності
  • зниження артеріального тиску
  • лікування тромбофлебіту

Кориця для схуднення

На 1 склянку кефіру взяти по 0,5 чайної ложки кориці та коріандру, додати на кінчик ножа гострого червоного перцю й пити цю суміш на ніч замість вечері. Вранці корисно вживати кашу з додавання 0,5 чайної ложки меленої кориці.

Кориця мелена в кулінарії

Кориця широко використовується в різних напрямках кулінарії. Варто зазначити, це те, що мелена кориця входить до складу багатьох сумішей прянощів, як-от карі, для маринування риби та ін.

Корицю застосовують для ароматизації маринадів і соусів, додають у рибні та м'ясні страви, хлібобулочні та кондитерські вироби. Молоту корицю почали додавати в ковбаси, сири, зельци, паштети, морозиво, сир, а також під час приготування пряної риби, як-от оселедець, кілька та іншої дрібної риби. Прекрасно поєднується кориця з яблуками, грушами, гарбузом і вишнею.

Рекомендовано додавати мелену корицю за 10-15 хвилин до готовності, а під час приготування продуктів на грилі або вугіллі додавати перед просмажуванням.

Рецепти з корицею

Курка з корицею та шафраном

Курица с шафраном и корицей

Для приготування знадобиться:

  • 2 кг курячих ніжок
  • щіпка шафрану
  • 1 ст.л. меленої кориці
  • 1 ст. л. меленої паприки
  • 1 ч. л. меленого імбиру
  • 100 г оливкової олії
  • 2 головки лука
  • 2 лимони
  • сіль, суміш 4 перців на смак

Приготування:

  1. Промити курячі ніжки та просушити, півкільцями нарізати цибулю, шафран замочити в 100 грамах кип'яченої води. Змішати шафранову воду, сік двох лимонів, імбир, паприку та корицю та залити ніжки.
  2. Залишити для маринування на 1 годину.
  3. На деко рівномірно викласти промариновані ніжки та запікати за 200 градусів пів години.
  4. Під час подавання можна використовувати свіже листя базиліка.

Свинячий стейк із прянощами

Стейк со специями

Для приготування знадобиться:

  • 2 свинячі стейки
  • 2 ст. ніжки гірчиці
  • 2 ст. л соняшникової олії
  • 10 г меленої кориці
  • 2 коробочки зеленого кардамону
  • 1 зірочка бодяна
  • сіль, чорний перець на смак

Приготування:

  1. Свні стейки промити, просушити та відбити.
  2. Розтерти в ступці спеції, змішати з гірчицею й олією та змастити стейки з обох боків.
  3. Запікати в розігрітій духовці до 200 градусів 20 хвилин, накрити папером для випікання.
  4. Після закінчення 20 хвилин зняти папір і запікати ще 5 хв.

Пляшечки синнабони з корицею та соусом

Булочки синнабоны

Для приготування знадобиться:

  • 2 шт. курячих яєць
  • 200 г молока
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 100 г цукру
  • 200 г маргарину
  • 1 ч. л. солі
  • 800 г муки
  • 3 ст.л. меленої кориці
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 1/3 склянки вершкового сиру
  • 1/2 ч.л. ванільного цукру (натурального)

Приготування:

  1. Розвести дріжджі в теплому молоці та залишити на 10 хвилин.
  2. Додати цукор, маргарин, сіль, яйця й поступово перемішуючи вводити борошно.
  3. Миску з тістом накрити та відставити на 1 годину в тепле місце.
  4. Приготоване тісто розкачати на довгі прямокутники (50 × 35 см) і посипати корицею.
  5. Пласт тіста згорнути в рулети розрізати на рівномірні частини.
  6. Викласти на деко змащене мастилом.
  7. Випікати за температури 200 градусів 10 хвилин до золотистої скоринки.
  8. Для соусу змішати 8 ст.л. маргарина, цукрову пудру, сир, ваніль та сіль, після чого збити.
  9. Коли синнабони будуть готові, акуратно полити приготованим соусом.
Інформація для замовлення
  • Ціна: 10 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner