Продавець Інтернет-магазин «Шовковий шлях» спеції, приправи, усе для ковбасних виробів, для саду, городу ... розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1087 відгуків
promo_banner
+380 (66) 544-03-24
+380 (50) 551-66-48
Шовковий шлях
Кошик
Новинка

Перець рожевий горошок 50 г 🇧🇷

45 ₴

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Немає в наявності
  • Код: прг
Перець рожевий горошок 50 г 🇧🇷
Перець рожевий горошок 50 г 🇧🇷Немає в наявності
45 ₴
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Рожевий горошок, що має трішки пекучий і солодкий, трохи перцевий смак, пряний аромат із нотками анісу та ментолу прикрасить будь-яку страву на вашому столі.

Як росте Перець Рожевий?

Рожевий перець — корисна та дорога пряність. Відмітна особливість: смак і аромат не схожі на інші спеції. Професійні кухарі назвали рожевий перець Ролс-Ройсом серед усіх ароматних рослин, атрибутом елітної кухні.Книгою рекордів Гіннеса віднесений до найдорожчих спецій у світі: ціна 1 кг може доходити до 700 доларів США.

Через зовнішню схожість із горошинами перцю й часткової схожості смаку, пряність називають перцем. Як біологічний вигляд до сімейства перцевих не належить. Належить до псевдоперців. Синоніми: рожевий перець із Бурбона, бразильський перець.

Історична помилка про перцю: в російському, англійському, німецькому, латинському та ін. мовах, «перцем» називається низка сімейства рослин, що не належать до перцевих (душистих перець, псевдоперці). Плутанина виникла за часів їдальня Колумба. Відправившись шукати прянощі до Індії, мореплавець потрапив до Америки. Привезені дві рослини (душлястий і стручковий перець) назвали ім'ям дорогої спеції. Найменування прижило.

Батьківщина пряності — Бразилія. Росте в Америці, Аргентині, Австралії, на Гавайських островах.Основне Вічнозелене дерево, не більш ніж 10 м заввишки, схоже на гарний чагарник із дрібними квіточками, зібраними в звисальні мітли. З квіток з'являються спочатку зелені, а потім яскраво-червоні плоди, зібрані в щільні гарні грона.

 

Особливості виготовлення прянощі

Пряність виготовляють із плодів Бразильського та перуанського перцю («Шинус фісташковий» і «Шинус м'який»). Після збирання врожаю плоди не сушать, а відразу заморожують або маринують. У продаж надходить також і в сухому вигляді. У меленому вигляді не продається, тому що подрібнені горошини дуже швидко втрачають свій аромат.

Незвичайна пряність особливо цінується в складі приправи Суміш чотирьох перців. Іноді трапляється приправа «Рожевий перець», особливо приготована з плодів чорного кольору.

Смак і аромат Рожевого Перцю

Свіжі плоди мають м'який, солодкуватий, злегка пекучий смак. Аромат віднесений до розряду «багатих»: теплий, пряний, з відтінками ментолу, анісу та смоли. Є нотки імбиру, ялівцю, родзинок і цитрусових.

Аромат такий незвичайний, що його характеризують, як іскристий, пряний і свіжий.

Користь Рожевого перцю

  1. Невисока калорійність — 10 ккал у 100 грамах
  2. Плоди насичені макроелементами (калій, фосфор, натрій, залізо, мідь, магній, цинк, селен, марганець), вітамінами (Е, PP, В), містять аскорбінову кислоту
  3. Ефірна олія ягід у складі має понад 60 корисних компонентів
  4. У Бразилії рожевий перець вважається лікарською рослиною, використовується як жарознижувальний, антисептичний, ранозагоювальний засіб
  5. Покращує роботу шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи
  6. Застосовується в лікуванні подагри, артритів, ревматизму, діареї
  7. Має тонізувальний і зв'язувальний ефект
  8. Усуває патології органів дихання, корисний під час респіраторних захворювань
  9. Ефірна олія продукту використовується для природної регенерації й омолодження шкіри, в антицелюлітних процедурах, у програмах щодо зниження ваги. Використовується в догляді за в'ялою й пористою шкірою. Волоссю надає блиск і еластичність.
  10. Продукт підвищує психоемоційний стан людини. Прибирає висип, вугрі, герпетичні бульбашки, вірусний дерматит

Протипоказання рожевого перцю

  • Гастрит
  • Яза шлунка
  • Продукт діє подразнювально на слизову оболонку, може викликати загострення захворювань. 

 

Перець Рожевий

Застосування в кулінарії

Моду на рожевий перець ввели французькі кухарі та зробили його необхідним компонентом у приготуванні різних страв із риби, морепродуктів, м'яса та свійської птиці. Особливо запашними та пікантними вважаються салати, омлети та соуси. Пряність застосовується в приготуванні напоїв, солодощів, кондитерських виробів, морозива та десертів.

Важливі поради

  1. Роздавіть горошини та помістіть у холодильник на пів години. Охолоджені ягоди краще розкриють свій аромат.
  2. Для цих же цілей горошини перцю можна злегка розігріти на сковороді без олії.
  3. Аромат і колір рожевий продукт добре розкриє, якщо його перетерти з цукром або сіллю.
  4. Сік або фруктовий оцет також добре підкреслюють пікантність прянощі.
  5. Рожевий перець поєднується з іншими перцями. Приправа стає універсальною Використовується в найрізноманітніших стравах.
  6. Після помелу пряність відразу додається до готового виробу.
  7. Застосовуйте мелений перець у фаршах і начинках для пирогів. Шар тіста захищає аромат від відлетіння.
  8. Використовуйте горошини для святкової прикраси приготованих страв.

Рецепти з рожевим перцем

Маринована морква з рожевим перцем і розмарином

Інгредієнти:

  • Очищена морква — 300 г
  • Невелика солодка цибулина

Маринад:

  •  Уксус — 100 мл
  • Мед — 100 мл
  • Вода — 200 мл
  • Рожевий перець горошком — 10 г
  • Один лавровий лист
  • Петрушка — 3 гілочки
  • Розмарин — 1 гілочка
  • Гвоздика — 1 бутон
  • Сіль — чайна ложка
  • Чебрець, кориця — на кінчику ножа

Приготування:

  1. Морква порізати кружечками, цибуля — часточками.
  2. Морква заблалашувати в соняшниковій воді впродовж 3-4 хв і остудити холодною водою.
  3. Змішати всі компоненти для маринаду та закип'ятити.
  4. Морква викласти в банку та залити маринадом.
  5. Поставити в холодильник на 3 дні.

Кавові грудки в соусі

Інгредієнти:

  • Дві качині груди
  • Рослинна олія — столова ложка
  • Коньяк — столова ложка
  • Бульйон — 4 ложки
  • Вершки — 6 ложок
  • Рожевий перець — дві столові ложки
  • Гірчиця — чайна ложка
  • Петрушка (для прикраси)

Приготування:

  1. На шкірі вимитих і висушених качиних грудок зробити хрестоподібні надрізи.
  2. Грудки намазати спеціями та залишити маринуватися в невеликій кількості вина.
  3. Потім пожежити в сковороді в олії.
  4. Приготувати соус: у качки, що утворюється, жир налити коньяк і прокип'ятити 2 хвилини.
  5. Додати бульйон, горошини рожевого перцю, гірчицю, вершки.
  6. Порізати грудки по діагоналі та залити соусом.
  7. Готова страва подається на теплих тарілках.

Напій із лайма та полуниці

  • Розрізати два великі лайма на 4 частини.
  • Полуниця (100 г) нарізати тонкими часточками.
  • Залити підготовлену сировину доверху горілкою.
  • Додати півтори чайні ложки рожевого перцю (у горошинах)
  • Напій настоюється 2 дні.

Тонкий аромат і несильна пекучість рожевої спеції ідеально підходять для омлету та салатних заправок. Для омлетів застосовується свіжомелений перець і горошини для прикрашання. Найдорожчий на планеті омлет готують у Нью-Йорку, у готелі "Ле Паркер Мерідієн". Вартість страви — одна тисяча доларів. Крім яєць, в омлеті містяться цілі лобстери, «подушка» із смаженої картоплі, севрюжа ікра, суміш перців і спецій. Прикрашений омлет червоними ягодами рожевого перцю.

Блискучі, великі, яскравого кольору горошини якісного перцю можна купити в інтернет-магазині DeLuxe.com.ua. Тонка, пікантна та запашна рожева пряність будь-яка страва перетворить на свято.

Інформація для замовлення
  • Ціна: 45 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner