У чому різниця між типами перцю
Напевно ви не раз бачили в магазинах величезний асортимент перців. В одному пакетику перець білий, в іншому — перець чорний, в третьому — ціла суміш із червоного, чорного, білого та зеленого перців. А чи були ви коли-небудь питанням: у чому різниця між усіма цими видами перцю? Про це й піде розмова.
Виявляється, все дуже просто: добре всім відомий чорний, білий і червоний перець горошком — це плоди однієї й тієї ж рослини. Просто збирають його в різному ступені зрілості.
Отже, всім відомий чорний перець
«Це у вас смородина червона? Ні, чорна, просто зелена». У нашій великій і могутній мові немає потрібних слів, щоб змінити описати цю азійську пряність.
Чорний, а також білий і червоний перець росте не на дереві, як ви заразболюєте, а дуже милими гронами звисає з красивої ліани.
Чорний перець — це ще нездрібні, добре висушені на сонці плоди цієї ліани. Завдяки тому, що процес просушування відбувається повільно, горошини перцю ферментують, а ароматна оболонка зморщується й темніє.
Чорний перець — найгостріший з усіх різновидів перцю. Це чудова приправа до страв, у які непогано було б додати гостроти. Наприклад, зараз складно уявити собі шашлик або рибу на грилі без чорного перцю.
НАШ ПОРАДА
Найкраще купувати не мелений перець, а горошком, оскільки молоти його потрібно безпосередньо перед приготуванням страви. Неповторний аромат і гострота з готового меленого перцю швидко відлітаються.
Делікатний білий перець
Білий перець отримують із вже повністю достиглих червоних стручків. Для цього гроно стиглих плодів замочують у воді. У ній червона оболонка розм'якшується й легко зчищається. У результаті залишається тверде ядро білого кольору. Тому горошини білого перцю набагато менші за розміром, ніж чорного. Білий перець не має такого яскравого аромату та ядряного смаку, як чорний. У кулінарії його використовують під час приготування світлого м'яса, світлих соусів і риби.
Зелений перець
Свіжі ягоди незрілого перцю мають зелений колір. Їх поміщають у солоний розсол, і вони мають дуже ніжний аромат і смак. У солоному розчині зелений перець стає м'яким і має меншу гостроту, ніж чорний перець. Грошини зеленого перцю використовують для приправи та прикрашання страв.
Червоний перець
Цей перець горошком отримують із уже повністю достиглих червоних плодів. Відразу після збору їх прямо із солодкуватою оболонкою поміщають у розсол. Завдяки цьому перець не піддається ферментації.
У кулінарії червоний перець зазвичай застосовують як декоративне доповнення. Його завжди використовують немолотичним. Проте він набагато гостріший за зелений перцю.
НАША СПРАВКА
Червоний перець — одна з найдорожчих і найрідкісніших прянощів. Однак багато хто його плутає з рожевим перцем.
Рожевий перець Рожевий перець можна назвати перцем лише умовно. Це засушені плоди перцевого дерева, що росте в Бразилії.
Горорошки рожевого перцю мають м'який, майже без гостроти, солодко-фруктовий смак. Є невелика гіркуватість. У кулінарії його використовують під час приготування рибних страв.
Ось так! Сподіваємося, що здивували вас, і тепер ви маєте привід блиснути знаннями серед друзів.
Інформація для замовлення
- Ціна: 55 ₴