Продавець Інтернет-магазин «Шовковий шлях» спеції, приправи, усе для ковбасних виробів, для саду, городу ... розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1090 відгуків
promo_banner
+380 (66) 544-03-24
+380 (50) 551-66-48
Шовковий шлях
Кошик
ЦЕЙЛОНСКАЯ

Кориця ЦЕЙЛОННА паличка 🇱🇰 50 г (Шрі-Ланка) Cinnamon C5

150 ₴

  • Немає в наявності
  • Код: корица Цейлон 50г
Кориця ЦЕЙЛОННА паличка 🇱🇰 50 г (Шрі-Ланка) Cinnamon C5
Кориця ЦЕЙЛОННА паличка 🇱🇰 50 г (Шрі-Ланка) Cinnamon C5Немає в наявності
150 ₴
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

 


Опис

Кориця цейлонська (Cinnamomum zeylancium перекладається як "кориця благородна" або "кориця справжня") вирощується і культивується на острові Шрі-Ланка. Це найдорожчий і найякісніший вид кориці. Через здатність цейлонської кориці позитивно впливати на людське здоров'я і завдяки своєму чудовому аромату та смаку вона стає дедалі популярнішою. 

Процес виробництва цейлонської кориці досить трудомісткий. Цейлонська кориця вирощують упродовж 2 років, після чого підрізають під корінь для отримання нових пагонів — саме вони й застосовуються як сировина. З однорічних-трирічних пагонів двічі на рік збирають кору, водночас використовують тільки її тонкий внутрішній шар. Потім метрові смужки кори цейлонської кориці завтовшки до 1 мм і завширшки 1-2 см укладають по кілька штук одну на іншу та надають їм таку форму, щоб, висихаючи, вони з лаконічною трубкою, і просушують. Потім для продажу ці довгі трубочки розрізають на шматочки завдовжки 5-10 см. 

Дуже м'який, тонкий, вишуканий пряний аромат цейлонської кориці надає стравам чарівну екзотичну нотку. Трохи солодкий смак кориці — додаткова перевага цієї пряності в очах людей, які намагаються відмовитися від цукру. Цейлонська кориця легко подрібнити в ступці або в кавомолці, оскільки вона виготовлена з найтоншої очищеної кори коричного дерева. 
 

Лікувальні властивості цейлонської кориці

Цейлонська кориця має безліч лікувальних властивостей:
  • зниження рівня цукру крові в діабетиків;
  • зниження рівня «поганого» холестерину;
  • регуляція обміну речовин, що сприяє зниженню ваги;
  • зниження інтенсивності болю під час артриту;
  • антибактеріальний і протигрибковий ефект; 
  • цейлонська кориця — один із найпотужніших антиоксидантів у світі; 
  • запобігання серцево-судинним захворюванням (інсультів, інфарктів та ін. порушень кровообігу);
  • допомога у разі синдрому подразненого кишківника та здуття живота, спазмів і розладів шлунка;
  • профілактика карієсу та захворювань ясен, а також свіжість дихання завдяки природним антибактеріальним і дезінфікувальним властивостям цейлонської кориці; 
  • профілактика онкологічних захворювань (гостриків Шрі-Ланка, де вирощується цейлонська кориця, має один із найнижчих показників захворюваності на рак у світі).
  • Протипоказання

    Перед тим, як купити корицю справжню цейлоньську, треба уважно ознайомитися з її протипоказами:

  • можливі індивідуальні алергічні реакції;
  • не рекомендується вживання в період вагітності та лактації;
  • обмежити приймання у разі загострення хронічних захворювань печінки, шлунка та нирок;
  • не варто приймати людям зі схильністю до підвищеного артеріального тиску.
  • З огляду на ці обмеження, ви убезпечте себе та своїх рідних від можливих негативних наслідків застосування розглянутої спеції.


Застосування цейлонської кориці в кулінарії

Кориця цейлонська використовується у всіх кухнях світу. У європейській кулінарії особливо часто корицею приправляють кондитерські вироби — солодкі страви, випічку, десерти, шоколад. В азійській кухні дуже часто корицю використовують під час приготування м'ясних страв, страв із дичини та птиці. Пряною приправляють холодні та гарячі страви. 

Добре використовувати цю пряність для надання смаку сирним виробам, мусам, варенням, компотам, пензлям. Кориця добре поєднується в солодких стравах із фруктами — вишнею, черешнею, грушами, яблуками. 
 

Рецепт чаю з цейлонської корицею

Щоб приготувати чай із цейлонської корицею на 2 осіб, покладіть дві чайні ложки звичайного чорного чаю в чайник для заварювання й розкришіть руками в щіпки 1/2 палички кориці. Заварюйте впродовж 3-4 хвилин, двічі-тричі перемішавши за цей час. Спробуйте: аромат і смак чудові! Замість чорного чаю можна використовувати будь-яку трав'яну.
Інформація для замовлення
  • Ціна: 150 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner