Кришталет 50 г (суміш моносахарів) "Moguntia" Австрія 🇦🇹
20 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Немає в наявності
- Код: 7360
- +380 (50) 551-66-48Сергій
5 г/кг фаршу для виготовлення ковбас
10 г/кг м'яса для виготовлення копченостей
Кришталет — це суміш цукрів, що дає змогу швидко розмножуватися стартовим культурам у домашніх ковбасах. Суміш прискорює процес приготування ковбасних виробів. Добавка безпечна та загалом застосовується для готування сиров'ялених ковбас.
Склад і властивості кристалюту
Суміш цукрів отримують із 2 інгредієнтів:
- Мальтодекстрин.
- Декстроза.
Для виготовлення добавки компоненти подрібнюють і змішують у рівномірній пропорції. Консистенція в кристалюту сипуча, однорідна. Колір складу білий. Виражений аромат і смак відсутні, але під час взаємодії з м'ясним фаршем проявляються смако-ароматичні властивості.
Як і для чого використовують суміш цукрів?
Склад розсипають на поверхні ковбасного фаршу та перемішують. На основі кристалюту готують розсоли для копчення ковбасних виробів. У такому разі його розчиняють у шприцово-заливковому розсолі та також змішують з основними інгредієнтами.
Суміш виконує 4 функції:
- Нормалізація кислотного балансу м'ясного фаршу.
- Утворення молочної кислоти. Молочна кислота захищає фарш від розвитку бактерій ботулізму та позбавляє жири гіркоти в смаку.
- Прискорення дозрівання ковбасних виробів на 30-40%.
- Виведення зайвої вологи з готового продукту та захист від бульйонних набряків.
Кришталенят підходить для приготування домашніх сирокопчених, сиров'ялених і ковбас сухого посолу. Моносахара наявні в таких рецептах:
- Корейська сирокопчена ковбаса.
- Дарніський балик.
- Сиров'ялені ковбаси Дачна та чебрецьська.
- Ковбаси гарячого копчення.
- Сирокопчена яловичина, свиняча шийка, куряча грудка.
Умови застосування та зберігання Кристалута
Під час використання домішки важливо дотримуватися пропорції внесення. Дозування суміші таке:
- Для сирокопчених виробів — 3-4 грами на кілограм м'яса.
- Для ковбас сухого посолу — 10-20 грамів на кілограм.
- Для розшарування — 30-50 грамів на літр розсолу.
Моносахара продаються в герметичному вакуумному пакованні. Тривалість зберігання в закритому вигляді — 30 місяців. Після відкриття — місяць. Склад не має контактувати з вологою. Відповідна температура — до +25 °C.
- Ціна: 20 ₴