Де застосовується мальтодекстрин?
- У харчовій промисловості;
- Приправ, соусів, супів, пудингів, напівфабрикатів, як загусник і наповнювач.
- У дитячому харчуванні, як заміна крохмалю.
- Як домішка в кондитерські та хлібобулочні вироби.
- Додається до гейнера й енергетичних напоїв для спортсменів (є джерелом глюкози та вуглеводним компонентом).
- У фармацевтичній промисловості;
- Під час виготовлення косметичних засобів.
Мальтодекстрин — це органічне з'єднання (природний дисахарид), який є сумішшю мальтози та декстринів.
За зовнішнім виглядом являє собою порошок білого кольору, іноді білого з легким кремовим відтінком.
Речовина має солодкуватий смак. Також воно добре розчиняється й у гарячій, і в холодній воді.
Основним показником властивостей мальтодекстрину є ДЕ (декстрозний еквівалент). Ця величина показує вбудовану здатність мальтодекстриму порівняно 100 г глюкози.
ДЕП різновидів мальтодекстрину становить от 1 до 19.
Добре розчиняємо в холодній і гарячій воді, легко засвоюється в організмі людини, сприяє виробленню інсуліну, покращує та полегшує процес розчинення білків.
Найбільш широко мальтодекстрин використовується в харчовій продукції. Завдяки своїм емульгувальним і стабілізувальним властивостям, може застосовуватися як стабілізатор в'язкості тіста, запобігати затвердінню цукрів. Може підкреслити інтенсивність смаку тіста, а також регулювати його колір.
Хімічна формула — C6nH(10n+2)O(5n+1).
- Ціна: 12,50 ₴