Сірий кондитерський
Урожай 2019
Урожай 2019. Є маса сортів кондитерського та харчового маку, зокрема й із гіркуватістю харчових сортів! Також смакові властивості навіть найсолодших кондитерських сортів маку дуже залежать від погодних умов під час його дозрівання: Засухи-гірчинка може з'явитися, вологи норма- смаку, аромату та солодкості додає, багато дощів — смак так собі, більш прісний, солодкості мінімум, але точно не гірчить! Лежачий мак, тобто зберігся довго та не правильно може мати запах і смак прогіркої олії, тому що мак олійна культура та за високих температур зберігання (пример-літок у металевому ангарі!) відбувається старіння оливи, що міститься в ньому! Якщо ж він зберігся в сирих і не провітрюваних сховищах довгий час, то може мати смак і дуже яскравий запах цвілі та вогкості! І в першому, і в другому випадках такий мак не придатний до їжі! Доречно підготовки харчового маку, зокрема й сорту з гіркуватістю — особливо (!), для приготування страв із нього, то практично у всіх кулінарних рецептах рекомендується мак замочити в теплій воді, щоб його насамперед промити, як будь-яку крупу, і просочити вологою для розм'якшення зерна перед ободвіром або розтиранням із цукром! Багато кулінарів, після замочування та зливання першої води, мак відварюють для повного набухання в іншій воді! У будь-якому разі приносимо свої найпотаємніші прохання за Ваші незручності та вашу зіпсовану страву!
- Ціна: 90 ₴/кг