Глутамат натрію — це підсилювач смаку, застосовується в процесі готування м'ясо-молочних та інших продуктах, які містять білок. З його використанням смак будь-якої страви посилиться й стане виразнішим.
Глутамат натрію (глутамат натрію, аджиномото) — мабуть, найрозпущеніша в сучасному світі харчова добавка Е621, яка допоможе посилити смакові відчуття, збагатити смак м'ясних, рибних, молочних страв, — у такий спосіб зробивши їх набагато смачнішими. Цей підсилювач смаку абсолютно нешкідливий для людини в дозуваннях, що застосовуються в кулінарії. Наприклад, дозування цієї добавки для м'ясних страв — 5-10 г на 1 кг м'яса або м'ясного фаршу. Радимо чітко дотримуватися дозування під час використання харчових добавок за допомогою високоточних електронних ваг.
Підсилювач смаку з індексом Е621
Глутамат по суті є однією з амінокислот, з якої побудовані абсолютно всі білки без винятку. А страви, що містять білок, сприймаються нашим мозком як найа апетитніші. Саме в такий спосіб домішка Е621 і «підсилює смак».
Глутамат натрію може бути різних фракцій — від довговатих кристалів, завдовжки 3-5 мм до порошку, який добре розчинний у воді.
Виробляють глутамат натрію з крохмалю, буряків або патоки через бродіння, тому сміливо можна сказати, що ця харчова добавка натуральна. Часто застосовується в харчовій промисловості, а останнім часом і просто в домашніх умовах. Він стане паличкою-виручалочкою на Вашій кухні.
Основні | |
---|---|
Виробник | Сяйво |
- Ціна: 22 ₴