Продавець Інтернет-магазин «Шовковий шлях» спеції, приправи, усе для ковбасних виробів, для саду, городу ... розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1090 відгуків
promo_banner
+380 (66) 544-03-24
+380 (50) 551-66-48
Шовковий шлях
Кошик

Кардамон мелений 10 г

12 ₴

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
Кардамон мелений 10 г
Кардамон мелений 10 гВ наявності
12 ₴
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Опис 

Кардамон зелений мелений — це вишукана пряність родом з Індії та Цейлону, належить сімейству імбирних. Названа спеція на честь Кардамонових гір в Індії.

За даними численних рейтингів і книги рекордів Гіннеса (інформація зодіаку) входить до трійки найдорожчих прянощів на планеті поряд із шафраном і ваніллю. 1 кг кардамону на світовому ринку спецій коштує 300. Вартість визначає сильний пряний аромат, корисні властивості рослини та складності вирощування.

Кардамон мелений. Що це?

Хто знайомий із кардамоном, визначає його як:

  • дорога приправа із сильним ароматом і пекучо-пряним смаком, яку додаючи в чай і каву;
  • компонент індійської карі;
  • спеція з безліччю корисних властивостей і низькою калорійністю;
  • засіб для схуднення;
  • необхідний атрибут кухні.

З наукового погляду, кардамон є багаторічною трав'янистою рослиною, родич куркуми та імбиру. Потужний корінь, стебла заввишки 4 метри, листя завдовжки 70 см роблять рослину схожою на дерево. Вимагає особливого догляду: 1500 м над рівнем моря, вологу, тепло, тінь, наявність поряд дерева з великою кроною. Перший урожай збирають через три роки. Через наступні чотири роки врожайність падає. Плантації перепушують, і кардамон садять заново.

Плоди — тригранна коробочка з капсулою, трьома цвяхами та насінням по 3-4 штучки всередині. Незвичайну форму плодів набули завдяки генетиці та птицюм колібрі, які разом із комахами запилюють білі квітки.

Для отримання спеції плоди збирають незрілими. Щоб не випали на землю дорогоцінне насіння, їх збирають вручну, поливають водою, висушують кілька разів. З плодів витягають тендітні капсули, роль яких — захищати насіння від видихання. Оболонка не має запаху, у кулінарії окремо не використовується.

Смак меленого кардамону — гострий, пряно-пекучий, солодкуватий, а запах — сильний, пряний, злегка камфорний.

Склад меленого кардамону

Особливість складу кардамону є 34 корисні компоненти, деякі з них це:

  • вітаміни А, В1, В2, С, Е,
  • кальцій, магній, фосфор, залізо, цинк, крохмаль, цукор,
  • 8% ефірної олії, переважання цинеолу (1,8 г).

Калорійність і харчова цінність кардамону меленого

  • в 100 г продукту міститься 311 ккал, які дають організму енергетичну цінність у розмірі 21,84% від денної норми;
  • білки — 10,8 г (13,8% від норми);
  • жири — 6,7 г (10,3% від норми);
  • вуглеводи — 40,5 г (31,6% від норми);
  • харчові волокна — 28 г (14% від норми).

Застосування меленого кардамону

Кардамон з унікальним, теплим і приємним ароматом відіграє ключову роль в індійській кухні, активно застосовується для ароматизації солоних і солодких страв. Важливий компонент у лікуванні низки захворювань.

Застосування меленого кардамону в кулінарії

Спецію в кулінарії варто використовувати в малих кількостях перед закінченням приготування страв.

Куди додають кардамон мелений?

  • пряні суміші: карі, для кави по-східному тощо;
  • напої: масала (суміш чорного чаю, прянощів, трав), молоко, кава, чай, кисель, компот;
  • ковбаси та інші м'ясні вироби;
  • овочеві та рибні супи;
  • м'ясні страви;
  • риба;
  • випічка: ароматизація кондитерських виробів, як-от пряники, кекси, булочки, рулети, запіканки, листове тісто та різних начинок;
  • каші, особливо рисові страви;
  • овочеві страви.

Який краще використовувати кардамон мелений або в зернах? Досвідчені кухарі рекомендують застосовувати кардамон у зернах, захищених оболонкою, що зберігає аромат. Свіжі смолоті зерна відразу додавати в їжу. Кардамон мелений має термін придатності до 24 місяців.

Чим замінити мелений кардамон?

Рівноцінної заміни кардамону немає. Аналогом слугують кілька видів рослини Amomum, що ростуть в Африці та Азії:

  • Чорний кардамон або непальський. Мають кардамонний запах, але іншим смаком: менш слабким, без солодкості, смолянистим
  • Білий (світлений) кардамон. Готується із зелених плодів за допомогою освітлення сернистим ангідридом. Жгучий смак і аромат губляться

Корисні властивості меленого кардамону

  1. Активізує травлення
  2. Зміцнює стінки судин шлунка
  3. Виробляє шлунковий сік
  4. Покращує апетит
  5. Зміцнює нервову систему
  6. Стабілізує роботу серця
  7. Позбавляє кашлю
  8. Лікує бронхіт, астму
  9. Антисептик у разі застуди
  10. Освіжає дихання
  11. Прибирає нудоту та блювоту
  12. Усуває закрепи
  13. Виводить токсини
  14. Піднімає настрій
  15. Покращує працездатність
  16. Зміцнює імунітет
  17. Афродизіак

ред кардамон не приносить. Лікарі не рекомендують застосовувати пряність людям, хворим на виразку шлунка та дванадцятипалої кишки.

Кардамон мелений для схуднення

Пряність сприяє зниженню ваги, стимулює обмін речовин, руйнує жирові клітини, очищає кишкову мікрофлору. Приймати кардамон для схуднення треба в поєднання з корицею, мускатним горіхом. Таку пряну суміш додавати в чай, каву, кефір і в їжу.

Кардамон — Корисні властивості під час застосування

Пряність — кардамон — відома з давніх часів. Ще в античні часи ця пряність постачається до Європи фінікійцями та арабами.

Кардамон вирощується в Індії, Шрі-Ланці, на острові Ява — у країнах із тропічним кліматом. Застосовується в приготуванні різних страв, має специфічний насичений пекучий, гострий і пряний смак. Кардамон знайшов застосування також у косметології та медицині.

Кардамон являє собою багаторічну трав'янисту рослину з потужним дулом. Його плоди — це коробочки з насінням, які використовують для різних цілей. Основний корисний компонент кардамону — ефірна олія. Також насіння кардамону містить: крохмаль, жирні олії, цукор, білок, залізо, цинк, камед

и и др.

У Європі ця пряність застосовується переважно для випікання, а також у компотах і напоях.. Використання кардамону чудово позначається на смаку та запаху інших страв, надаючи їм пікантності та вишуканості. В Індії ж кардамон кладуть у багато страв, зокрема й м'ясні.

Перелічимо ж корисні властивості кардамону:

  1. Аромат кардамону здатний покращувати настрій, підіймати тонус, позбавляти головного болю, позитивно впливати на роботу мозку
  2. Розжовування кількох зерен освіжає дихання, знімає слабкість і втому
  3. Насіння кардамону є гарним афродизіаками
  4. Додавання їх до чаю або кави знижує шкідливий вплив кофеїну
  5. Насіння кардамону має стимулювальну дію на травну систему, допомагає під час здуття живота. Збуджують апетит.
  6. Кардамон також має зігрівальну, антисептичну дію, тому він часто застосовується у разі простудних захворювань і гарячкових станів.
  7. У разі серцевих захворювань корисний чай із додаванням кардамону, кмину та фенхелю
  8. Також кардамон чудово впливає на нервову систему та зір.
  9. Підсилює потенцію в чоловіків і лібідо в жінок
  10. В Індії в давнину його ще застосовували в лікуванні ожиріння. Принцип дії його ґрунтується на тому, що спеції діють на обмін речовин як каталізатори (пришвидшуючи) або інгібітори (повільнюючи його). Кардамон же належить до речовин у багато разів пришвидшувальних обмінів речовин і стимуляторів травлення. Завдяки цьому й відбувається швидке спалювання калорій і схуднення під час його вживання. Для схуднення в комплексі з кардамоном беруть участь корица и червоний перець. Кориця виконує важливу функцію зі зниження рівня глюкози, допомагаючи її метаболізму. Червоний перець теж допомагає метаболічним процесам в організмі та спалювати жири.
  11. насіння кардамону можна застосовувати як маску для жирної шкіри обличчя. Перемолоте насіння додають до нерафінованої оливкової або кунжутної олії та наносять на шкіру обличчя. Однак, попри всі корисні властивості кардамону, є й протипоказання до його застосування — це захворювання шлунка та індивідуальна нестерпність
  12. Дослідження Бангладешської Фармакологічної спільноти говорять про те, що кардамон має гарні фармакологі властивості для лікування астми. A Journal of the Bangladesh Pharmacological Society (BDPS). Ще 40 року н.е. відомий давньогрецький військовий лікар, фармаколог і натураліст вивчив позитивний вплив кардамону на пацієнтів хворих кашлем і асматичними спазмами. Але є одне велике НО... У ці часи кардамон коштував дуже дорого і його не міг дозволити собі проста людина.

 Застосування його сприятливо позначається практично на всіх системах і органах людини.

Характеристики
Основні
ВиробникЖасмин
Країна виробникУкраїна
Вага0.1 г
СкладКардамон
Інформація для замовлення
  • Ціна: 12 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner