Продавець Интернет-магазин «Шелковый путь» специи, приправы, всё для колбас и другое. Сад , огород , дом розвиває свій бізнес на Prom.ua 2 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
420 відгуків
Шелковый путь
+380665440324
+380665440324
+380505516648

Мускатний горіх мелений 25г 🇮🇩 (Індонезія)

  • Немає в наявності

10 грн.

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн.

+380665440324
Евгений
  • +380505516648
    Сергей
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Мускатний горіх мелений 25г 🇮🇩 (Індонезія)
Мускатний горіх мелений 25г 🇮🇩 (Індонезія)Немає в наявності
10 грн.
+380665440324
Евгений
  • +380505516648
    Сергей

Опис

Що таке мускатний горіх?

Даний продукт являє собою перемелений цілий мускатний горіх.

Мускатний горіх — це спеція, яка росте на вічнозеленому дереві з наукової класифікації Myristica Fragrans. Мускат є рідною для островів в районі Індонезії. Ці дерева несуть мускатний колір, в якому утворюється ядро — горіх з висушеної оболонкою.

Мускатний горіх ніжна, трохи солодкувата на смак спеція, яка широко використовується в кухнях по всьому світу, в тому числі, в західних і азіатських рецептах.

Мускатний горіх містить у собі ряд поживних речовин, вітамінів, мінералів і органічних сполук. Головні — це тіамін, вітамін В6, марганець, фолієва кислота, магній, мідь і дієтичне волокно. Є досить популярною спецією, яка має здатність полегшити біль, заспокоює шлунок, сприяє зміцненню когнітивних функцій, допомагає при детоксикації організму, покращує здоров'я шкіри, зменшує безсоння, підвищує функцію імунної системи, здатний запобігти лейкемію і поліпшити циркуляцію крові.

Мускатний горіх – властивості та застосування

Застосування мускатного горіха в медицині

У традиційній системі індійської ведичної медицини мускатний горіх вважається одним з кращих засобів для активізації процесу перетравлення їжі, яка тонізує і заспокоює, надає в'яжучу і вітрогінну дію, значно підвищує і стимулює статевий потяг і статеву функцію. Тому горіх успішно застосовується для лікування стравоходу. безсоння, імпотенції, передчасного сім'явипорскування.

Горіх успішно виліковує мастопатію і багато інші доброякісні пухлини. Стабілізує і підвищує функції імунної системи. Локалізує і з часом ліквідує злоякісні утворення, місця уражені туберкульозними паличками і паличками стафілококової інфекції. На нижніх кінцівках розсмоктуються численні флебіти і варикозне розширення вен.

Для маленьких діток у яких ріжуться перші зубки горіх корисний як заспокійливий засіб, якщо малюк два рази в день буде приймати 0,1 г мускатного горіха, який змішати з медом і молоком він перестане відмовлятися від їжі і буде більш спокійним.

Фармакологічні властивості мускатного горіха:

  • стимулює кровообігу і захисні властивості організму;
  • покращує травлення;
  • корисний при артритах, остеохондрозі хребта, міозитах;
  • надає нейротрансмиттерамическое вплив на психоделику людини;
  • застосовують при ревмокардиті, ревматичних поліартритах і хореях;
  • живить і зміцнює волосся;
  • у масажних сумішах використовується як зігріваючий засіб;
  • при епідеміях і пандемиях грипу протистоїть проникненню вірусів у клітини організму людини;
  • має імуномодулюючі, в'яжучі, протизапальні властивості;
  • засіб для лікування хронічних аутоімунних захворювань, розсіяного склерозу горіх успішно протистоїть демелинизации білої речовини головного та спинного мозку;
  • підвищує рівень тестостерону усуваючи еректильну дисфункцію в чоловічому організмі відновлює ерекцію і здатність чоловіків здійснювати статевий акт у повному обсязі.

Величезна кількість вітамінів і інших не менш корисних речовин у складі мускатного горіха, таких як сапоніни, крохмаль, эвгенолы, білки, пігменти сприяє його боротьбі з великою кількістю різних недуг. Не дарма горіх знайшов широке застосування не тільки в народній медицині, він прийнятий багатьма провідними і діючими фахівцями-лікарями в науковій і практичній діяльності. При дослідженнях нормальних і патологічних процесів в організмі людини, в першу чергу в Німеччині та Ізраїлі. В цих країнах існують та постійно розвиваються спеціалізовані клініки, які використовують в процесі лікування захворювань, відновлення і зміцнення здоров'я людей не тільки сучасні препарати і методи, але й добре відомі лікарські рослини, в тому числі і мускатний горіх. Провідні фахівці Ізраїлю, наприклад, рекомендують приймати спеціальні препарати, виготовлені з мускатного горіха з добавкою часнику не стільки для лікування, скільки для попередження розвитку яких-небудь захворювань.

Мускатний горіх користь

А чи можливо використання корисних властивостей мускатного горіха для лікування перерахованих захворювань в домашніх умовах? Наведемо кілька перевірених роками, рецептів і рекомендацій, які прості і ефективні.

При нетравленні шлунка і діарею: змішати 100 мл йогурту (кисляку) і 100 мл кип'яченої води. Додати пів чайної ложки імбиру і 1/3 чайної ложки подрібненого мускатного горіха. Приймати за півгодини до їжі три рази на день

При безсонні: половина чайної ложки порошку мускатного горіха залити склянкою теплого молока, додати ст. ложку меду випити перед сном. Корисний цей рецепт і діткам в невеликих кількостях, які плачуть ночами без видимих причин.

При ревматизмі, невралгіях, артритах: приготувати пасту в складі 0,5 склянки подрібненого мускатного горіха, 200 г оливкової олії, 100 р анісової олії ретельно перемішати і в розігрітому вигляді помістити на хворе місце.

При головних болях під час застуди: на лоб накласти серветку просочену теплою сумішшю коров'ячого молока і меленого мускатного горіха.

При розсіяному склерозі приготувати настоянку, яка замінить дорогі флогензим і вогензим: 0,5 склянки меленого мускатного горіха залити 200 мл очищеної медичного спирту, 200 мл лляної олії. наполягати в герметичній посуді при температурі 20...24 градуси. Приймати по 10...15 мл тричі на день за 2...3 години до прийому їжі. Перерва в прийомі такого зілля не потрібно. Його можливо приймати постійно як засіб ефективно зупиняє демелинизацию.

Увага! Для підвищення статевої активності у чоловіків приготувати настоянку: стакан подрібненої до порошкоподібного стану мускатного горіха, склянку подрібненого імбиру, 0,5 насіння анісу залити 0,7-1 л очищеного медичного спирту 70...90%, настоювати в герметичній посуді не менше 7 днів, щодня перевертаючи її. Приймати по 25 мл три рази на день щодня.

Настоянка мускатного горіха в сучасних салонах краси використовується як засіб забезпечує попереднє зміцнення, лікування та додаткову захист волосся перед биозавивкой. Можливо її приготувати в домашніх умовах та застосовувати самостійно: 0,5 склянки меленого мускатного горіха залити склянкою води і кип'ятити 10...15 хв. Остудити, процідити. Кашку рівномірно нанести на вологе волосся. Накрити шапочкою і витримати 40 хвилин. Волосся готові до завивці. Ефект завивки зберігається після цього зазвичай 4...6 місяців залежно від структури і стану волосся.

Рецепти були взяті у вільних джерелах. Перед тим, як їх застосовувати - проконсультуйтеся для надійності у лікаря.

Рецепти з меленим мускатним горіхом

Соус песто з мускатом

Соус Песто з мускатним горіхом

Інгредієнти:

  • ¼ Ч. л. меленого мускатного горіха
  • 2 пучка базиліка
  • 3 зубчики часнику
  • 150 мл оливкової олії
  • 100 г тертого пармезану
  • 100 г кедрових горіхів
  • 1 ч. л. солі

Приготування:

  1. Листя базиліка подрібнити ножем, додати оливкове масло, сир, горіхи, вичавлений часник, сіль і мускатний горіх.
  2. Збивати масу у блендері до однорідної маси, після чого відкласти на кілька чесов в холодильник.
  3. Соус песто рекомендуємо подавати з відвареною картоплею, до пасти і тушкованих овочів, овочів, приготованих на грилі, або просто з італійськими свіжими булочками.

Пюре з картоплі з мускатним горіхом

Пюре з мускатним горіхом

Інгредієнти:

  • ¼ Ч. л. меленого мускатного горіха
  • 1 кг картоплі
  • 100 г вершкового масла
  • 100 мл молока
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. Відварити очищену картоплю близько 20 хвилин до повної готовності.
  2. Підігріти молоко, масло нарізати невеликими кубиками.
  3. Збити зварену картоплю, додати масло, молоко, сіль, перець і мускатний горіх .
  4. Ретельно все пюре перемішати.
  5. Подавати виключно гарячим.

Печиво з яблуками і спеціями

Печиво з яблуками і спеціями

Інгредієнти:

  • 400 г пшеничного борошна
  • ½ Ч. л. солі
  • 1 ч. л. соди
  • ½ Ч. л. меленого мускатного горіха
  • ½ Ч. л. меленої гвоздики
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 200 г вершкового масла
  • 100 мл молока
  • 200 цукру
  • 1 куряче яйце
  • 100 г горіхів
  • 100 г родзинок
  • 2 яблука

Приготування:

  1. Змішати борошно, сіль, соду і спеції до однорідного кольору.
  2. В іншій ємності збити розм'якшене масло з цукром до стану крему.
  3. Додати яйце і ще раз збити.
  4. Додати в масу борошно зі спеціями, а також родзинки, горіхи і нарізані яблука.
  5. Потім додати молоко.
  6. Приготоване тісто викладати на деко, змащене маслом, по 1 столовій ложці.
  7. Випікати 10 хвилин.

Інформація для замовлення

  • Ціна: 10 грн.