Продавець Интернет-магазин «Шелковый путь» специи, приправы, всё для колбас и другое. Сад , огород , дом розвиває свій бізнес на Prom.ua 2 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
513 відгуків
Шелковый путь
+380665440324
+380 (66) 544-03-24
+380 (50) 551-66-48

Агар - агар 10г

  • Немає в наявності
  • Оптом і в роздріб

13,75 грн

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн.

+380 (66) 544-03-24
Евгений
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергей
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Агар - агар 10г
Агар - агар 10гНемає в наявності
13,75 грн
+380 (66) 544-03-24
Евгений
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергей

Опис

Що таке агар-агар?

Опис агар-агару

Агар-агар — натуральний рослинний желатин морського походження. Його отримують шляхом вилучення (екстракції) з дорогих морських червоних і бурих водоростей Чорного, Білого морів і Тихого Океану, переважно — гелидиум і анфельция. Агар-агар не має вираженого запаху і смаку, як у желатину, тому його також можна застосовувати при приготуванні кондитерських виробів — желе, пташиного молока. Ну і природно, він набагато корисніше, ніж желатин

 

 

 

Назва "Агар-агар" прийшло до нас з Малайського архіпелагу, що в перекладі означає желейное речовина.

Специфікою агар-агару є те, що він без смаку, прозорий, розчиняється тільки при 90-100 градусів, а при температурі нижче 40 градусів він стає гелем.

Агар-агар

Агар-агар в історії

У 1884 році в Німеччині мікробіолог Вальтер Хессе вперше використав агар-агар, як поживне середовище для вирощування бактерій.

На початку XX століття в Чорному морі недалеко від узбережжя Криму виявили величезне поле водорості Phyllophora і добували агар-агар для промисловості СНД саме звідти. Але в останні 40 років Чорне море стало набагато брудніше і, здавалося б, нескінченне поле просто зникло.

Хімічний склад

  • 20 % води,
  • 4 % мінеральних солей,
  • полісахариди (до 75 %),
  • мікроелементи - йод, залізо, кальцій.

Застосування Агар-агару

Застосування в медицині

  • Агар-агар складається з щільного волокна, з допомогою якого виводяться токсини, важкі метали і шлаки, що дає організму ефективну очистку.
  • Агар-агар містить майже 95 відсотків розчинної клітковини
  • Більш того його застосування допомагає впоратися з підвищеним газоутворенням в кишечнику і в той же час стабілізує кислотність і обволікає стінки шлунка.
  • Не можна не відзначити і вплив агар-агару на підвищення імунітету і здатність покращувати функції щитовидної залози, за рахунок присутності йоду.
  • Агар вбирає в себе практично всі властивості водоростей, з яких він виготовлений: в ньому багато йоду, заліза, кальцію, магнію.
  • Відповідно не давнім досліджень харчова добавка агар-агар не просто допомагає сповільнити, але і зупиняє розвиток ракових клітин, так як він видобувається з водоростей, багатих фукоїданом.

Застосування в кулінарії

Агар-агар застосування

Желирующее властивості агар-агару у багато разів перевершують желатин, до кого ж на відміну від желатину, саме агар-агар є продуктом рослинного походження і використовується в вегетаріанською і пісною кулінарії.

Знаменитий торт і цукерки Пташине молоко роблять на агар-агарі, щоб не затьмарювати ніжний смак суфле стороннім присмаком, який дає желатин.

Спосіб приготування: агар-агар необхідно замочити на 1 годину в холодній рідини: води, соку, бульйоні. Пропорція — 1 частина агар-агару до 100 частин рідини. Після чого масу довести до кипіння. Після варіння його необхідно охолодити до 50-60 градусів.

Рекомендовані дозування (відношення агар-агару у відсотках до рідини): мармелад 09-1,2%, желе 0,5-0,8%, джем, варення 0,5-0,9%, пастила 0,5-1%, суфле, пташине молоко — 0,6-0,9%, морозиво 0,1-0,4%, зефір 0,6-0,8%.

Рецепти з агар-агаром

Суфле з груш

Суфле

Інгредієнти:

  • 6 великих груш
  • 150 мл води
  • агар-агар 1 ст. л.
  • кориця, кардамон, куркума.

Спосіб приготування:

  1. 6 великих груш подрібнити в пюре, за смаком додати насіння кардамону, мелену корицю і щіпку куркуми.
  2. Столову ложку порошкоподібного агар-агару розчинити в 150 мл води, довести до кипіння.
  3. Приготований агар швидко з'єднати з грушевим пюре і перемішати до утворення однорідної маси.
  4. Готову суміш поділити на рівні частини і розлити в готові формочки. Поставити в холодильник на 3-4 години до повного застигання.
  5. Суфле подавати з морозивом або іншими фруктами.

Агар-агар для схуднення

Агар-агар не містить калорій, на відміну від речовин цього типу. Солодощі, соуси і супи, приготовані на його основі не сприяють збільшення ваги.

Агар не засвоюється, він розбухає в шлунку і створюється відчуття ситості, що сприяє кишечнику працювати швидше.

Агар-агар при схудненні використовують у вигляді чаю з додаванням порошку — 1 грам речовини на скачаний чаю або теплої води. Рідину необхідно випивати до того як вона охолоне.

Харчова добавка Е406 — це одна з добавок на основі агар-агару, яка не має впливу на людський організм. Використовують її як стабілізатор, загусник і желеобразующий компонент багатьох продуктів.

Як використовувати агар-агар

Як використовувати агар-агар?

Агар-агар використовують для приготування мармеладу, зефіру, пташине молоко, желе, суфле, для отримання м'ясних і рибних заливних страв, для виготовлення морозива, соусів, маринадів, а також для освітлення напоїв.

Варто відзначити, що агар-агар абсолютно натуральний продукт, крім того він багатий залізом і йодом, також має антибактеріальну властивість, яка сприяє довгого зберігання страв.

 

Агар-агар не має запаху і смаку і найчастіше зустрічається у вигляді порошку-борошна, не розчинний в холодній воді. Необхідно розчиняти у воді температурою від 90 до 100 градусів. Застигає агар при температурі 40 градусів, а повністю утворюється в потрібну консистенцію в охолодженому вигляді нижче 30 градусів.

Чим можна замінити агар-агар?

1 чайна ложка агар-агару (з силою гелю 1200) замінює 8 чайних ложок желатину.

Агар-агар чудово замінить желатин, причому потрібно в 3-4 рази менше, ніж звичайного пакетованого желатину. Він більш потужний і дає більш щільну структуру. Виходить, що не варто переборщувати з дозуванням в рецептах.

Пропорції агар-агару

Приблизний витрата агар-агару: від 2 до 4 грам (не повною 1 чайної ложки) на 150-180 мл рідини.

Перед тим, як використовувати агар-агар варто пам'ятати:

Яку рідину і який кислотності ви використовуєте?

Ніж кислотність рідини вище, тим більше агар-агару необхідно додати. Це пов'язано з тим, що кислота зменшує желюючий властивості речовин, у тому числі і агар-агару. Наприклад, на 100 мл нейтральної рідини (вода, бульйон, молоко) використовуйте 0,9 — 1 г агар-агару, а на 100 мл кислої рідини (сік) додавайте 1,3 — 1,5 г агар-агару.

Яку структуру страви ви бажаєте отримати в кінці приготування?

Агар-агар додається для страв, консистенція, структура, щільність, яких може змінюватись в залежності від рецептом або Ваших смакових уподобань. Нижче наведено необхідну кількість агар-агар для отримання текстур остаточного продукту:

  • рідка текстура — 0,8 г/500 мл (0,16%),
  • м'яка текстура — 1,5 г/500 мл (0,3%),
  • щільна текстура — 5 г/500 мл (1 %),
  • дуже щільна текстура — 7 м/500мл (1,4%)

Які вироби і страви ви готуєте з агар-агаром?

  • кондитерські вироби — 10-20 г на 1 кг продукту
  • глазурі, покриття — 10-30 грам на 1 кг продукту
  • морозиво, майонез, соуси — 5-10 г на 1 кг продукту
  • для освітлення напоїв, соків — 7-15 грам на 1 кг рідини

Агар-агар в кулінарії

Технологія використання агар-агару

  1. Агар-агар розводять в різних гарячих рідинах, це може бути вода, бульйон, сік, молоко.
  2. Після чого масу ретельно розмішують і дають настоятися 15 хвилин.
  3. Далі необхідно довести рідину до кипіння, при цьому постійно помішуючи. Агар-агар повинен повністю розчиниться.
  4. Після процесу кипіння, в масу додають добавки ( шматочки фруктів, шоколад, спеції, зелень) і дають їй охолонути спочатку при кімнатній температурі, а далі в холодильнику.
  5. Приготовлений розчин являє собою масу достатньо в'язку і прозору.
  6. Після повного охолодження він стає міцним гелем, чистим і термообратімим. Це означає, що масу можна повторно нагрівати, вона перетвориться в рідину, а при подальшому застигання знову утворюється в гель.

Важливо! Для перевірки правильного дозування агар-агар необхідно 1 чайну ложку приготованої суміші помістити в морозильну камеру на 20-30 секунд. Якщо маса застигла, то це означає пропорція правильна і є придатною для страви. Якщо ж маса не схопилася і не застигла, необхідно розчинити ще трохи агар-агару і влити в основну масу.

агар-агар

Детальніше: https://spetsiipripravy.prom.ua/p1006707592-agar-agar.html

Інформація для замовлення

  • Ціна: 13,75 грн

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner