Продавець Інтернет-магазин «Шовковий шлях» спеції, приправи, усе для ковбасних виробів, для саду, городу ... розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1189 відгуків
promo_banner
+380 (66) 544-03-24
+380 (50) 551-66-48
Шовковий шлях
Кошик

Кунжут 50г

10,65 ₴

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Немає в наявності
  • Оптом і в роздріб
Кунжут 50г
Кунжут 50гНемає в наявності
10,65 ₴
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Що таке кунжут?

Насіння кунжуту роду «Sesamum» використовувало ще давні ассирійці у своїй кухні — у третьому тисячолітті до нашої ери. Єгипетські перемелювали їх і застосовували як борошно, китайці використовували як туш, спалюючи кунжутну олію, Європейські намазували на хліб пряну «масу», яку готували із семи кунжуту та куміну, перейнявши цей рецепт в арабів. На Близькому Сході й сьогодні використовують кунжутну пасту «тахіні» (загусник для соусів). У арабських країнах, в Єгипті, Греції та Лівані — популярний соус «хумус», який готують із гороху, пасти тахіні та соку лимона.

Європейські назви кунжуту походить від грецького «sesctmon», а воно так само — з однієї африканської мови. В Африці кунжут відомий дуже давно.

Застосування кунжуту

Насіння кунжуту з горіховим смаком популярне в кухнях багатьох країн світу, ними посипають випічку. У Японії кунжут називають «гома» і готують із ним різні соуси та приправи. Не менш популярний кунжут і в корейській кухні.

З насіння кунжуту отримують кунжутну олію, що має приємний горіховий смак і практично позбавлений запаху. Головні переваги оливи — висока точка димлення (що дуже добре для приготування страв у фритюрі) і тривалий термін зберігання. Кунжутною олією добре заправляти салати, на його базі виробляють також маргарин. Китайські кулінари віддають перевагу цій оливі будь-яким іншим, а для посилення запаху нагрівають до 180 °C і додають чорний перець. Олія з кунжуту додають у пельмені.

Насіння кунжуту багате на вітаміни, особливо вітамін Е, мінерали (особливо цинком).

Зберігають кунжут у герметичному посуді, у темному місці.

 

 

Інформація для замовлення
  • Ціна: 10,65 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner