Насіння петрушки. Застосування
Застосування насіння петрушки в медицині
Насіння петрушки має протизапальні, протиспазматичні та бактерицидні впливи на людський організм. Використовують різні відвари та настоювання з плодом петрушки, як сечогінний і кровоспинний засіб, засіб для підвищення апетиту та для відновлення сил, у разі набряклості ніг і під час схуднення.
Насіння петрушки здатне підвищити захисні функції організму, поліпшити обмін речовин, у разі неврозів, у разі підвищеної пітливості, а також вдосконалити статеву потенцію.
Плоди петрушки рекомендують вживати у разі ожиріння, а особливо у разі захворювань печінки та жовчного міхура.
Відвар насіння петрушки для схуднення
1 ст. л. товчених насіння петрушки з'єднати з 1 ст. л порошку з коренів кульбаби, додати 1 ст. плодів фенхелю та перцевої м'яти. З'єднати суміш із 3 ст. л. кори клушини, потім залити отриману масу 1/2 водою, через 30 хвилин охолодити й процідити. Приймати такий відвар вранці натщесерце.
Настій для вибілювання шкіри
1 ст. л. насіння петрушки підробити та додати 1 ст. лимонного соку. Змішану суміш наносити на шкіру двічі впродовж дня.
Напиток от отеков
2 ст. л. насіння петрушки подрібнити, після чого залити склянкою кип'яченої води. Варити на слабкому вогні 15 хвилин. Напій охолодити, потім процідити й пити по 1 ст.л. 5 разів на добу.
Насіння петрушки в кулінарії
Ароматне насіння петрушки часто використовуються в овочевих рагу та стравах із бобових. Насіння слугує як доповнення для ароматизації м'яса та риби, популярні воно стали під час приготування супів, салатів, соусів, а також під час сезонної консервації. Насіння петрушки добре поєднується із сирами та сиром.
- Ціна: 6,50 ₴