Продавець Інтернет-магазин «Шовковий шлях» спеції, приправи, усе для ковбасних виробів, для саду, городу ... розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1090 відгуків
promo_banner
+380 (66) 544-03-24
+380 (50) 551-66-48
Шовковий шлях
Кошик

Паприка мелена 50 г

14 ₴

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Немає в наявності
  • Оптом і в роздріб
Паприка мелена 50 г
Паприка мелена 50 гНемає в наявності
14 ₴
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Паприка.

Китайська паприка має природніший смак і аромат. Також на ринку є паприка виробництва Узбекістан, ПАР й Іспанії. Ми тестували ці різновиди паприки й можемо Вам з упевненістю сказати, що китайська паприка на цей є найсмачнішою й найароматнішою

Паприка — суміш червоного кольору з висушених і перемелених червоних стручкових перців. Має пекучий, гостро-солодкий смак. Під час нагрівання не втрачає аромату та фарбує страву в червоний колір. В Угорщині, де без паприки та за стіл не сідають, розрізняють 7 (!) різновидів залежно від пекучості, кольору та навіть тонкості помелу.

Паприку, яку тоді назвали «індейською червоною сіллю» 844 до Європи з Центральної Америки. Можливо, саме вона вберігала моряків від цинги, адже вміст вітаміну C і каротину в ній дуже великий. Паприка дуже швидко набула популярності в Європі завдяки тому, що рослина прижилася в помірному кліматі та виявилася дуже простою під час вирощування. Але в європейському кліматі перець втратив частину гостроти, ставши солодкішим.

Назва своє паприка дістала в Угорщині, де вона найпопулярніша, хоча й потрапила туди порівняно недавно після турецького завоювання, але угорські патріоти з цим, звісно, не згодні. Венгери переиначили сербське слово «папар» — перець, перетворивши його в знайоме всьому світу «паприка». У місті Калоче (Угорщина) є навіть музей, присвячений цій спеції. Паприка, завдяки своєму смаку, популярна у всьому світі.

Хімічний склад паприки

Паприка містить капсаїцин (до 1%), алкалоїд, що діє подразнюють слизові оболонки, що й пояснює її пекучий смак, рослинні цукри, невелику кількість білків, вітаміни С, P, B1, B2, каротин (провітамін А), ефірні олії та стероїдні сапоніни.  Капсаїцин має властивості антиоксиданту та легкого знеболювального.

Застосування паприки в медицині

Патрика належить до розігрівальних спецій, вона полегшує біль у суглобах завдяки капсаїцину, покращує кровообіг. Як усі гіркоти, паприка збуджує апетит і покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Загалом, позаяк вона містить антиоксиданти та сапоніни, що діють на клітинному рівні, ця спеція підвищує тонус і загальний стан організму.

Застосування паприки в кулінарії

Найчастіше паприка додається в м'ясні страви, до птиці та дичини. Найзнаменитіша страва з паприкою — угорський гуляш, дуже густий суп, гострий, ароматний, червоного кольору. Паприка дала назву іншій угорській страві — «паприкаш», у якому м'ясо тушить зі смішкою.

Будь-яка м'ясна страва неможлива без гострої паприки. У невеликих кількостях можна спробувати додати паприку до риби та морепродуктів. Наприклад, зваріть раків із паприкою й кропом. Спеція додасть пікантності та гостроти гарячим овочевим стравам. Безперечно, вона чудово поєднується з фасолю, капустою, томатами та картоплею.

Гострий сир із паприкою — прекрасна закуска. А якщо приправити яєчню? Вам сподобається.

Багато соусів просто немислимі без паприки — чилі-соус, кетчупи, уорчестерширський соус. Вмішайте 2 чайні ложки меленої паприки та по 1 чайній ложці коріандру та зір і подавайте як соус до смаженого м'яса або риби.

Паприка входить до складу багатьох сумішей прянощів. Вона «дружить» з часником, базиліком, коріандром, лавровим листом, петрушкою та кропом. Оскільки паприка містить цукор, то її не можна нагрівати без рідини (води, олії, жиру), інакше вона підгорить і стане неприємно гірчити.

Зберігається паприка не більш ніж 6 місяців. Світло та волога не мають потрапляти, вони руйнують алкалоїди та пряність втратить смак. Якщо яскраво-червоний колір потемнів, то настав час купувати свіжішу паприку.

Рецепти з меленим 

Курячі шашлички з паприкою

Куриные шашлычки с паприкой

Інгредієнти:

  • 4 курячих грудки
  • 1 ст.л. молотої паприки
  • 3 ст. л. олії
  • сік 1 лимона
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 100 мл натурального йогурта
  • 1/2 ч.л. дробленого сумаха
  • 1/2 ч.л. сушеного майорана

Приготування:

  1. Нарізати курячі грудки на невеликі шматочки та маринуєм 30 хвилин у суміші з паприки меленої, олії, соєвого соусу та лимонної цедри.
  2. Промариновані шматочки курки насадити на дерев'яні шпажки.
  3. Жиром на сковороді по 3-4 хвилин із кожного боку.
  4. Доповненням до курячих шашличок ідеально підійде соус із натурального йогурту, сумуха подрібненого, соку лимона та сушеного майорану.
  5. Рекомендуємо подавати разом із курячими шашличками листовий салат і картоплю в мундирах.
Характеристики
Основні
Країна виробникУкраїна
Тип спеційПаприка
Інформація для замовлення
  • Ціна: 14 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner