Продавець Интернет-магазин «Шелковый путь» специи, приправы, всё для колбас и другое. Сад , огород , дом розвиває свій бізнес на Prom.ua 2 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
420 відгуків
Шелковый путь
+380665440324
+380665440324
+380505516648

Перець червоний мелений Паприка 16 р

  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
  • Код: паприкапп

3,30 грн.

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн.

+380665440324
Евгений
  • +380505516648
    Сергей
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Перець червоний мелений Паприка 16 р
Перець червоний мелений Паприка 16 рВ наявності
3,30 грн.
+380665440324
Евгений
  • +380505516648
    Сергей
Купити

Опис

Паприка. Що це?

Китайська паприка володіє природним смаком і ароматом. Також на ринку присутні паприка виробництва Узбекистан, ПАР та Іспанії. Ми тестували ці види паприки і можемо з упевненістю сказати, що китайська паприка на даний є найбільш смачною і ароматною

Паприка — суміш червоного кольору з висушених і перемелених червоних стручкових перців. Володіє пекучим, гостро-солодким смаком. При нагріванні не втрачає аромату і забарвлює страви у червоний колір. В Угорщині, де без паприки і за стіл не сідають, розрізняють 7 (!) видів в залежності від пекучості, кольору і навіть тонкощі помелу.

Паприку, яку тоді назвали «індіанської червоною сіллю» привезли до Європи з Центральної Америки. Може бути, саме вона вберегла моряків від цинги, адже вміст вітаміну С і каротину в ній дуже велике. Паприка дуже швидко придбала популярність в Європі завдяки тому, що рослина прижилася в помірному кліматі і виявилося дуже простим при вирощуванні. Але в європейському кліматі перець втратив частину гостроти, ставши більш солодким.

Назву свою паприка отримала в Угорщині, де вона найбільш популярна, хоча і потрапила туди порівняно недавно після турецького завоювання, але угорські патріоти з цим, звичайно, не згодні. Угорці переінакшили сербське слово «папар» – перець, перетворивши його в знайоме всьому світу «паприка». У місті Калоче (Угорщина) є навіть музей, присвячений цій спеції. Паприка, завдяки своєму смаку, популярна по всьому світу.

Хімічний склад паприки

Паприка містить капсаїцин (до 1%), алкалоїд, що діє дратівливо на слизові оболонки, що і пояснює її пекучий смак, рослинні цукру, невелику кількість білків, вітаміни С, P, B1, B2, каротин (провітамін А), ефірні масла і стероїдні сапоніни. Капсаїцин має властивості антиоксиданта і легкого знеболювального.

Застосування паприки в медицині

Паприку відносять до розігріваючим спецій, вона полегшує болі в суглобах завдяки капсаицину, покращує кровообіг. Як все гіркоти, паприка збуджує апетит, покращує роботу шлунково-кишкового тракту. В цілому, так як вона містить антиоксиданти та сапоніни, що діють на клітинному рівні, ця спеція підвищує тонус і загальний стан організму.

Застосування паприки в кулінарії

Найчастіше паприка додається в м'ясні страви, до птиці і дичини. Саме знамените блюдо з паприкою – угорський гуляш, дуже густий суп гострий, ароматний, червоного кольору. Паприка дала назву іншому угорської страви — «папрікаш», в якому м'ясо тушкують зі сметаною.

Будь мексиканське м'ясне блюдо немислимо без гострої паприки. У невеликих кількостях можна спробувати додати паприку до риби і морепродуктів. Наприклад, зваріть раків з паприкою і кропом. Спеція додасть пікантності та гостроти гарячим овочевим стравам. Безперечно, вона відмінно поєднується з квасолею, капустою, помідорами та картоплею.

Гострий сир з паприкою – прекрасна закуска. А якщо приправити яєчню? Вам сподобається.

>Багато соуси просто немислимі без паприки – чилі-соус, кетчупи, уорчестерширский соус. Вмішайте 2 чайних ложки меленої паприки і по 1 чайній ложці коріандру і зіри і подавайте як соус до смаженого м'яса або риби.

Паприка входить до складу багатьох сумішей прянощів. Вона «дружить» з часником, базиліком, коріандром, лавровим листом, петрушкою і кропом. Оскільки паприка містить цукор, то її не можна нагрівати без рідини (води, масла, жиру), інакше вона не підгорить і стане неприємно гірчити.

Зберігається паприка не більше 6 місяців. Світло і волога не повинні потрапляти, вони руйнують алкалоїди і прянощі втратить смак. Якщо яскраво-червоний колір потемнів, то значить прийшла пора купувати більш свіжу паприку.

Рецепти з меленою паприкою

Курячі шашлички з паприкою

Курячі шашлички з паприкою

Інгредієнти:

  • 4 курячі грудки
  • 1 ст. л. меленої паприки
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • сік 1 лимона
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 100 мл натурального йогурту
  • 1/2 ч. л. подрібненого сумаха
  • 1/2 ч. л. сушеного майорану

Приготування:

  1. Курячі грудки нарізати на невеликі шматочки і маринуємо 30 хвилин у суміші з меленої паприки, рослинної олії, соєвого соусу і лимонної цедри.
  2. Промариновані шматочки курки насадити на дерев'яні шпажки.
  3. Смажимо на сковороді по 3-4 хвилин з кожного боку.
  4. Доповненням до курячим шашлычкам ідеально підійде соус з натурального йогурту, сумаха дробленого, соку лимона і сушеного майорану.
  5. Рекомендуємо подавати разом з курячими шашлычками листовий салат картопля в мундирах.

Характеристики

Основні
Виробник  Любисток
Країна виробникУкраїна
Тип спеційПаприка

Інформація для замовлення

  • Ціна: 3,30 грн.