Продавець Интернет-магазин «Шелковый путь» специи, приправы, всё для колбас и другое. Сад , огород , дом розвиває свій бізнес на Prom.ua 2 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
513 відгуків
Шелковый путь
+380665440324
+380 (66) 544-03-24
+380 (50) 551-66-48

Перець чорний горошок 20 г

  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
  • Код: пчгпп

7,50 грн

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн.

+380 (66) 544-03-24
Евгений
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергей
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Перець чорний горошок 20 г
Перець чорний горошок 20 гВ наявності
7,50 грн
+380 (66) 544-03-24
Евгений
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергей
Купити

Опис

Чорний перець називають кулінарним скарбом, найбільш популярною і відомою пряністю планети.

Статистика:

  • 1/3 населення Землі вживають чорний перець в їжу
  • світове виробництво — 40 000 тонн в рік
  • пряність належить до розряду універсальною і доступною
  • 1,5 тисячі приправ виготовляються на основі чорного перцю
  • Якісні сорти — малабарської і теллишери
  • Горошини популярної спеції визначають світові ціни на прянощі

Рослина належить роду перців сімейства перцевих, має близько двох тисяч видів. Як пряність використовуються тільки 5-6 видів родом з Південної Азії. Продукт відноситься до "справжнім перців". Як спеція відомий більше 4 тисяч років.Батьківщина — Південно-Східна Індія, Малабарський узбережжі Індійського океану.

Найбільші виробники — Індія, Індонезія, Бразилія, Шрі-Ланка, Мадагаскар, Таїланд, Лаос. Головні споживачі — США, Англія, Німеччина, Японія.

Назви чорного перцю

  • "Маріч" — одна з легендарних імен сонця в Індії. Сонячне ім'я пов'язують з великим вмістом енергії в рослині
  • "Малабарская ягода": назва пов'язана з початковим місцем проживання — Малабарскими островами
  • "Малихабар" перекладається як «земля перцю»
  • Латинська назва рослини "piper", грецький, англійська і російська "перець" походять від назви "pippali" (санскрит).

Історія чорного перцю

Єгипет — горошини рослини виявлені в похованнях фараонів

Античні часи — горошок чорного перцю застосовують як равновесов в аптеках, потребують точності у зважуванні лікарських препаратів 1000 горошин = 460 грам

Середні віки — торгівлю пряністю контролюють мусульмани. Перець використовується як ліки, спеція, обмінна монета, вкладення капіталу, подарунок

Англія — в 1180 році створена корпорація торговців горошинами чорного перцю, яка існує до цього часу ("Компанія бакалійником")

Франція — з'являються підробки прянощі під назвою "Ла-Рошель". Суміш виготовляли з порошку чорної спеції, коріандру, ялівцю. Приправа розповсюджується в інші країни. Торговці таким товаром жорстоко каралися

Португалія — в 15 столітті контроль за «перцевим ринком» перейшов до португальців

Голландія — через 100 років панування над землею перцю переходить до голландцям і триває до кінця 17 століття. Досі в голландському мовою слово "peper duur" означає "щось дороге"

Америка — естафета перейшла до американців до першої половини 19 століття. Постачання цінної прянощі збільшилися ціни знизилися, чорний перець став доступною спецією для всіх

Як росте чорний перець?

Деревовидна ліана росте в лісах і на плантаціях. В лісах вона повзе по стовбурах дерев і може досягти висоти природної опори. На плантаціях застосовуються спеціально виготовлені держаки, які обмежують зростання ліани до 4-6 метрів у висоту.

Суцвіття-кисті нагадують грона винограду з дрібних кульками плодів по 30-50 штук. Кожна кістянка обтягнута тонким шаром оплодня. Плоди збирають недозрілими, зеленого або жовтуватого кольору. Рослина плодоносить двічі на рік протягом 30-ти років. Збір першого врожаю проводиться на третій рік життя ліани.

Дозрівання відбувається нерівномірно, плоди збирають кілька місяців. Перед сушінням їх ошпарюють окропом для якнайшвидшого дозрівання, потім сушать на сонці. Оболонка плоду під впливом сонця зморщується, утворює чорну шкірку. Це і є чорний перець — найбільш уживана пряність з пізнаваним смаком.

Смак і аромат чорного перцю

  • Смак пекучий, гострий.
  • Аромат пряний, приємний, з лісовими нотками.

При всій пекучості в приготуванні страв не грає солирующую роль. Покликаний загострити смак, оживити аромат їжі. Поєднується з великою кількістю страв. За легендою колір і смак плоди дивного лісового рослини набули від пекучого сонця і кіптяви спаленных дерев. Їх спалювали для відлякування безлічі змій, що заважають збору плодів перцю.

Перець чорний Корисні властивості

  • Стимулює травлення
    • Цьому сприяє алкалоїд пиперин, що міститься в перці (в 1 горошині 4-9% піперіна)
    • Збільшує секрецію соляної кислоти, усуває діарею, коліки, запори, зайвий метеоризм
    • Стимулює процеси потовиділення і сечовипускання. Виводить токсини, прибирає набряки
    • Протиотрута при отруєнні м'ясом, рибою, грибами
  • Антиоксидантну дію
    • Запобігає пошкодження клітин організму від атаки вільних радикалів
    • Запобігає рак, захворювання печінки, проблеми хвороб серця
    • Допомагає позбутися від передчасного старіння, пігментних плям, мімічних зморшок
  • Антибактеріальна дія
    • Знищує бактерії
    • Перцеві настоянки прибирають хворобливі ранки, подразнення, свербіж
    • Позбавляє від зубного болю, запобігає розвитку карієсу
  • Стимулює обмін речовин, сприяє схудненню
    • Расщепляет жировые клетки, сжигает калории
    • Для похудения достаточно употреблять ежедневно 2г чёрного перца, добавленного в любое блюдо
    • Народное средство: стакан кефира, ¼ часть чайной ложки перца и корицы. Выпивать на ночь
  • Повышает потенцию и тонус организма
    • Смолоть горошины перца и добавить к равному количеству сахара. Стакан молока смешать с половиной чайной ложечки смеси и выпить
  • Помогает в лечении респираторных заболеваний
    • Полезен при простуде, т.к. содержит в составе витамин С (в апельсине — меньше в 3 раза)
    • Усиливает действие других лекарственных средств
    • Стакан мёда смешать с 1 столовой ложкой молотого перца. Принимать три раза в день
  • Убирает отёки
    • Одна горошина растирается с одним лавровым листом и запивается чаем
  • Лечит кожные заболевания и лишаи
    • Растолочь горошины перца и смешать с хной. Применять в виде согревающих компрессов
  • Снимают боли в суставах, помогает в лечении радикулита и остеохондроза
    • Стакан оливкового масла и столовая ложка пряности кипятятся 10 минут. Применять наружно после охлаждения и процеживания
  • Снимает внутричерепное давление и отёк мозга
    • Ежедневно на протяжении месяца жевать несколько горошин перца с изюмом. При выплёвывании образовавшейся массы уходит лишняя влага

Свойства целебного растения обусловлены наличием в составе пиперина (4-7,5%), пиперидина, эфирного масла, витаминов, кальция, фосфора, железа, каротина и других полезных веществ.

Применение в кулинарии черного перца

Перец черный

Черный перец употребляют как горошинами, в целом виде, так и в молотом виде, как самостоятельно, так и в смесях с другими специями. Применение — самое широкое: перец используют и к мясу, и к супам, и к овощам, и к салатам.

Во многих странах принято ставить на стол перечницу с черным перцем как непременный атрибут любой трапезы.

Выращивание черного перца

  1. Перед посадкой горошины на сутки замочить в воде
  2. Подготовить тяжёлую листовую почву, дерновую землю, перегной, речной песок
  3. Сажать растение необходимо в начале лета при температуре +250, +300 С
  4. Растение требует рассеянный свет
  5. Подросшее росток удобряется, как только появится второй лист
  6. Полив: летом обильный, зимой умеренный
  7. Растение даёт первые плоды на втором году жизни
  8. Цветёт в апреле, мае
  9. При разрастании корневой системы перец следует пересадить
  10. Для перцю — ліани потрібно опора

детальніше про чорному перці 🔎 https://spetsiipripravy.prom.ua/p1004573167-perets-chernyj-molotyj.html

Характеристики

Основні
Виробник Любисток
Країна виробникУкраїна
Тип спеційПерець чорний

Інформація для замовлення

  • Ціна: 7,50 грн

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner