Опис і властивості запашного перцю
Характеристика та походження
У Європі з запашним горошком познайомилися досить-таки пізно, про нього дізналися завдяки grisforu. Додавати в їжу почали ще пізніше: наприкінці XVII — на початку XVIII століть. Перець запашний найдовше відомий в Англії. Саме в Англії він вважається однією з головних спецій. На смак запашний горошок схожий на суміш із чорного перцю, гвоздики та кориці. Як спеція використовують висушені ягоди вічнозеленого дерева. Місце походження — Ямайка, яка й сьогодні є провідним постачальником запашного перцю.
Опис
Перець запашний дає вічнозелене дерево заввишки 13 метрів. У дерева довге ароматне листя до 10 см, ароматна кора, яка щороку відшаровується. Невеликі білі квіти зібрані в суцвіття. У ягодах, що складаються з двох камер, міститься по одному насінню. Коли ягоди дозрівають, вони втрачають частину свого аромату та фарбують, тому їх збирають зеленими. Збирання ягід відбувається вручну, потім їх висушують у природних умовах, після чого ягоди зморщуються. Доросле дерево дає за рік 40 кг сухих спецій.
Вирощування
Найкращий перець росте на Ямайці, але збирають його й у Гватемалі, Гондурасі, Бразилії. Є ще мексиканський сорт перцю Pimenta dioica, але цей сорт не такий ароматний.
Застосування запашного перцю
Цілі горошини використовують під час смаження м'яса, дичини. Дуже широке застосування перцю запашного — у маринадах, копченостях, лікерах. Для приготування рису, супів, соусів, паштетів використовується мелений перець. Ессенцію з перцю запашного використовують у косметології та парфумерії.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип спецій | Перець духмяний |
Упаковка | Дой-пак |
- Ціна: 42 ₴