Продавець Інтернет-магазин «Шовковий шлях» спеції, приправи, усе для ковбасних виробів, для саду, городу ... розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1090 відгуків
promo_banner
+380 (66) 544-03-24
+380 (50) 551-66-48
Шовковий шлях
Кошик
Оригинал

Перець чорний мелений Мрія 20 г ОРИГИНАЛ!

10 ₴

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Немає в наявності
  • Оптом і в роздріб
  • Код: пчм20м
Перець чорний мелений Мрія 20 г ОРИГИНАЛ!
Перець чорний мелений Мрія 20 г ОРИГИНАЛ!Немає в наявності
10 ₴
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
+380 (66) 544-03-24
Євген
  • +380 (50) 551-66-48
    Сергій
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

96шт/ящ

Опис чорного перцю

Чорний перець іноді називають ще "малабарською ягодою" за місцем його природного проживання — Малабарських островів. У природі чагарник обвнює дерева, карабкаючись угору. Відтоді як перець став сільськогосподарською культурою, для нього на плантаціях встановлюють жердини, як для хмелю, і цим обмежують його ріст на висоту до 4-5 м. Рослина являє собою лазливий чагарник, що досягає заввишки 15 м. Листя має довжину 80-100 мм. Після закінчення цвітіння виростають круглі плоди, спочатку зеленого кольору, потім вони набувають жовтого або червоного кольору.

Довжина пензля 80-140 мм, містить по 20-30 кістянок. Щоб отримати чорний перець, плоди збирають незрілими — зеленими або злегка жовтілими. Під час сушіння під сонцем вони зморщуються й чорніють. Плоди перцю дозрівають неодночасно, тому період його збору сильно розтягне. Якщо плоди прибирають зрілого, коли вони почервоніли та легко відвалюються від грона, з них отримують білий перець. Для цього дозрілі плоди замочують у воді. Через кілька днів м'який навколоплідник легко видаляється. Вилущене зріле насіння без навколоплідника менш пекуче, ніж чорний перець, але ароматніші, їх також застосовують у писаннях і цінують вище чорного перцю.

Рослини, що належать до роду перців, сімейства перцевих, налічується понад півтора тисяч видів. Однак як пряність використовується лише 5-6 видів, що ростуть у Південній Азії. До справжніх перців належать чорний перець, білий перець, перець кубеба, довгий перець і африканський перець.



 

Характеристика та походження чорного перцю

чорний перець — висушені недозрілі плоди однойменного тропічного багаторічного чагарнику. Висушені недозрілі плоди мають вигляд невеликих горошок чорного кольору (відсюда та назва — чорний перець) з приємним ароматом. Чорний перець родом зі східних берегів Індії, де він усе ще росте як дика рослина джунглів. Потім він проник до Індонезії та інших країн Південно-Східної Азії. В Африку й Америку — тільки у XX столітті. Чорний перець став причиною відкриття Америки та появи червоного перцю. Адже саме за ним та іншими індійськими прянощами споряджений експедицію grason.

На Санскриті чорний перець називається марич. Це одна з імен сонця, і чорний перець дістав цю назву завдяки великому вмісту в ньому сонячної енергії.

Грецька назва "peperi", латинські "piper", англійська "pepper", а також російська "перець" — все походить від санскритської назви перцю "pippali".

В Індії перець високо цінувалися з незапам'ятних часів і був однією з перших східних прянощів, що підкорила Європу, починаючи з Давньої Греції та Риму. мітник Арістотелеві філософ Геофрасут (372-287 р. до н.е.), якого іноді називають "батьком ботаніки" поділяв перець на два види: чорний і довгий. З Малабарського узбережжя Індії перець Подорожував світлом як морськими, так і сухопутними шляхами. Через перську затоку його транспортували до Аравії, а через Крижане море — до Єгипту. Пізніше, у 40 році нашої ери до торгівлі перцем приєдналися кораблі римської імперії. Пряма торгівля між Римом та Індією допомогла усунути арабську монополію на всі різновиди "пряних скарбів". У Римській Імперії перець зайняв міцне місце серед ходового комерційного товару. Фрисерик Розенгартен у своїй "Книзі Спецій" пише, що за часів правління імператора Бетховена Ауреліуса торгівлю перцем досягала таких небувалих масштабів, що в 176 році н.е. митнийвіт в Олександрії стягувався переважно довгим або білим перцем. Чорний перець не входить у розпатину подати, можливо, влади робили це через політичні міркування, боячись викликати нудот народу. Щоб запобігти розграбуванню Риму військами готичного царя та завойовника Аларика в 408 р. ст.е. Європейськіплатували йому данину, яка, серед інших багатств, містить 3.000 фунтів перцю.

Космас Індоплеустес, торговець, який у подальшому став знаменитим священним монахом і Подорожував індійською і на Цейлоні, докладно описує у своїй книзі "Топографія Christian " способи вирощування, збирання та приготування перцю жителями Малабарського півострова. Недовго після цього в 1 столітті н.е. індійські колоністи заснували перцеві плантації на Яві. Марко Поло у своїх мемуарах описує "перечний достаток" на Яві. Він нагадує Китайські суда, які виходили до моря, кожен 6.000 кошиків із перцем.

У Середні повіки перець зайняв важливе місце в кулінарії Європи. Ним користувалися, щоб надати пікантність і гарний смак сирої та швидкопортливої їжі й, головно, щоб заглушити неприємний смак м'яса.

Цілі горошки перцю тоді вартували дуже дорого та приймалися володарем як оплати пільгою, податею, довговічністю, а також як приданий. 1180 року, під час правління коронелюха II, в Лондоні почала діяти "Гильдія покупців цілим перцем", яка потім була перейменована в "Гильдіюракалювачів прянощами", а повікою пізніше стала носити назву "Команіння Бакалівників", під яким успішно розвивається донині.

У 13 столітті економний ріст і велике багатство Венеції й Генуї, особливо останньої, були досягнуті переважно завдяки торгівлі прянощами. Португальці та Іспанці з заздрістю спостерігали за цим невимовним збагаченням. Падіння (в 1453 році) Ковтополя тавологи Свійськихбреців на торгівлю прянощами ще більше підгострили потребу їхнього морського походу на Схід. Потреба Європи в пряностях, особливо в чорному перцю, і бажання казково збагатитися стали головними стимулами експедиції Колумба, і морська подорож Васко де Гама. Все це дало змогу Португальцям захопити монополію на продаж спецій, яку вони зберігали впродовж 100 років. Провівши кілька вирішальних битв із собаками, вона завоювала бажаним Малабарським узбережжям Індії (в 1511 році), Цейлоном, Явою і Суматрою.

Пізніше монполія на виробництво перцю перейшла до рук голандців, і володіла ним аж до 1799 року, поки їхня Східно-Європейська компанія не розірвалася. Одночасно з цим американський капітан Карнс пришвартував у гавані Нью-Йорка шхуну з вантажем чорного перцю, з продажу якого він виручив 100.000 $. У наступні 50 років (у першій половині 19 століття) американські торгові суда зайняли головну роль у світовій торгівлі перцем. Відомо, що цей бізнес створив перших американських мільйонерів. Зараз найбільшими виробниками перцю є Індія, Індонезія й Бразилія, які виробляють понад 40.000 тонн перцю на рік. Першими в списку споживачі чорного перцю стоять США, Росія, Німеччина, Японія й Англія.


Вирощування чорного перцю

Перець чорний вирощується в Шрі-Ланці, на Яві, Суматрі, Борнео, в Бразилії. Зріст рослин обмежує заввишки 5 м. Росте на високих стрижнях, аналогічно хмелю. Плодоносити починає через три роки. Посадки можуть використовуватися 15-20 років. Урожай збирають, коли плоди починають набувати червоного кольору. У процесі сушіння на сонці плоди чорнишають. Чорний перець тим краще, чим він твердіший, темніший, важчий. 1000 зерен чорного перцю гарної якості мають важити рівно 460 г. Тому в античні століття чорний перець слугував як розновичок для зважування аптечних товарів, що вимагають великої точності.

Білий перець отримують із повністю дозрілих плодів, які збирають тільки тоді, коли їхнє забарвлення стає жовто-червоним або червоним, і вони легко опадають. Після сушіння стають коричневими. Після зняття зовнішньої оболонки отримують білий перець, який має тонший смак, благородний і сильніший аромат і цінується вище. Отримують білий перець у Таїланді, Лаосі, Камбоджі.

Якщо урожай збирається в період, коли плоди мають зелений колір, то отримують зелений перець. Його вживання поступово розширюється. Щоправда, його виробництво вимагає особливої обробки. Гарна пряність має бути не тільки гострою, але й ароматною, що особливо підкреслюється в зеленому перцю.

Вміст корисних речовин: Гострота перцю залежить від піперину. Крім того, він містить піролін, хавіцин, цукри, фермент, ефірні олії та крохмаль, алкалоїди, камедь. Треба мати на увазі, що ефірні олії в разі неправильного зберігання перцю улітаються.

Застосування чорного перцю

Чорний перець має масу сфер застосування — як у кулінарії, так і з лікувальною метою.

 

Застосування чорного перцю в кулінарії

Чорний перець сприяє травленню,ci вживали його у великих кількостях. Але цього не можна рекомендувати. Однак у тих кількостях, у яких він вживання в нашій кухні, це не становить шкоди для здоров'я.

Перець використовується для супів, підливок, соусів, овочевих салатів, маринадів, під час приготування всіх видів м'яса, включно з дичиною, савойською капустою, квасолі, гороху, сочевицями, квашеною капусти, гуляш, яєць, сирів, томатів, риби, консервованих овочів і для великої кількості інших страв, які готуються в нашій кухні. Без чорного перцю не обходиться домашнє забій свині, виготовлення ковбас і ціла низка виробів із м'яса.

Чорний перець — найуніверсальніша пряність до багатьох страв. У продаж він надходить у формі горошок або меленим. Найбільший аромат мають мелені горошини перцю. У меленому вигляді чорний перець використовують для заправлення різних страв, фаршів, начинок. Перець додають у страви недовго до готовності, інакше, у разі тривалої варіння, страва набуває зайвої гіркоти. Мелений перець рекомендується зберігати герметично упакованим, інакше він швидко видихається і втрачає свої властивості

Наряду с запашним перцем и червоним стручковим, чорний перець широко використовується в консервній промисловості під час виробництва овочевих маринадів, салатів, м'ясних консервів. Якщо у перерахованих випадках чорний перець використовується як горошка, то в супи, підливи та соуси, ковбаси та сири — тільки розмеленим.



 

Застосування чорного перцю в медицині

Впливає на системи: травну, кровоносну, дихальну.

Загальнозміцнювальне, відхаркувальне, вітрогінне, глистогоне.

Чорний перець — один із найефективніших стимуляторів травлення. Він спалює Аму та прочищає органи спорожнення (звільняючи їх від токсинів). Він добре поєднується з і "підігріває" холодну їжу, наприклад, огірки та дуже корисний у салатах із сирих овочів. За зовнішнього застосування він допомагає під час лікування нагнічених наривів. У поєднанні з медом чорний перець чудово прочищає дихальні органи, видаляє з них слиз, зменшує її утворення. У великій кількості, проте, його вживати не рекомендується, позаяк він має природу веселки й може викликати перезбудження й подразнення.

Дослідження показують, що перець, крім перець, перерахованих вище властивостей, знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань: розріджує кров, знищує згустки, покращує кровообіг. Він також сприяє травленню, стимулює процес обміну речовин, активізує спалювання калорій. У перці міститься втричі більше вітаміну С, ніж в апельсині. Він також багатий на кальцій, залізо, фосфор, каротин і вітаміни групи В. Крім того, перець здатний посилювати дію інших лікарських рослин.

Рекомендується у разі: хронічного нетравлення, токсинів у прямій кишці, порушеного обміну речовин, ожиріння, високої температури, лихоманки, під час хвороби застудних захворювань.

Перець уже дуже давно належить до цілющих рослин. Щетці маямо використовували його для зняття болю, лікування кашлю, ангіни, астми та інших респіраторних захворювань. До речі, історія утворення компанії Nature's Sunshine Products пов'язана з цим корисним, але неймовірно пекучим на смак плодом.

Прагнення усунути гострий, гіркий смак перцю призвело засновника компанії Джина Х'юза до налагодження виробництва біологічно активних добавок саме в капсулованій формі.

Без перцю на кухні не обійтися. Пряність ця така поширена, що в підприємствах громадського харчування мелений перець ставлять у спеціальних перечницях на столиках в обідніх залах. І будь-який відвідувач може поперчити страву на свій розсуд і смак.

 

Ще Докладніше: https://spetsiipripravy.prom.ua/p1004623469-perets-chernyj-goroshek.html

Характеристики
Основні
ВиробникМрія
Країна виробникУкраїна
Тип спеційПерець чорний
Інформація для замовлення
  • Ціна: 10 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner